Crnogorski premijer Igor Lukšić, predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i predstavnik Azerbejdžana Sejran Mirzazadeh postavili su kamen temeljac za izgradnju centralnog dječjeg vrtića u Bijelom Polju. Izgradnju ovog vrtića pomoći će Vlada Azerbejdžana sa skoro dva miliona evra.


Sejran Mirzazadeh, savjetnik azerbejdžanskog ambasadora u Crnoj Gori, podsjetio je na prijateljske odnose ove dvije države, zahvaljujući kojima je ove godine u Podgorici počelo da radi diplomatsko predstavništvo Azerbejdžana. „Zahvaljujući tome i ekonomskoj i političkoj stabilnosti u zemlji, strane firme i azerbejdžanski investitori smjelo i bez kolebanja ulažu sredstva u Crnu Goru u vremenima svjetske ekonomske krize. Uvjeren sam da danas ne polažemo samo kamen temeljac za vrtić, već i kamen temeljac naše dalje dugoročne saradnje, u cilju interesa obje zemlje i oba naroda. Svi ćemo biti srećni kada se završi izgradnja ovog vrtića i kada se djeca u njemu budu osjećala prijatno. Smatram da je ovo naš prvi ali ne i posljednji projekat u Crnoj Gori i nadam se da ćemo se sljedeće godine okupiti u istom sastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja vrtića“, kazao je Mirzazadeh.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić je istakao da donaciju za izgradnju ovog vrtića od oko dva miliona evra uvjerava kako je duh prijateljskog naroda, Vlade i predsjednika Azerbejdžana uz djecu. „Ovaj gest podrške našim mališanima, znanje koje će im na svoj način obilježiti djetinjstvo, istovremeno je i prilika da i sami odrastu u bolje ljude tako što će razumjeti da za prijateljstvo ne važe pravila geografskih karata i da je plemenitost najbrža pruga kojom se dva prostorno udaljena naroda mogu približiti i razumjeti na pravi način. To što su narod, Vlada i predsjednik Azerbejdžana obezbijedili skoro dva miliona evra kako bi naši mališani dobili novi vrtić, nas građane Bijelog Polja obavezuje da pamtimo i prema ovoj prijateljskoj državi vječno njegujemo osjećanja kakva pravi prijatelji i zaslužuju“, istakao je Žurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari