Azerbejdžanci položili vence na Tašmajdanu povodom NATO agresije 1999. godine 1Foto. D. Đerić

Juče su na Tašmajdanu položeni venci i cveće na spomenike azerbejdžanskom nacionalnom lideru Hejdaru Alijevu, srpskom književniku i akademiku Miloradu Paviću i svoj deci stradaloj u NATO agresiji 1999. godine.

Svečanom skupu prisustvovali su ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Kasijev, predstavnici „Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva“, predsednik Privredne komore Azerbejdžana u Srbiji, menadžment i uprava azerbejdžanske kompanije Az-Virt.

Na svečanom skupu naglašeno je da odnosi dve zemlje i dva naroda prevazilaze prijateljske, te da je Azerbejdžan jedan od najvećih prijatelja Republike Srbije, a da je svoje prijateljstvo dokazala infrastrukturnim, saobraćajnim i kulturnim investicijama..

Azerbejdžan je obnovio i renovirao beogradski park „Tašmajdan“. Na Filološkom fakultetu otvorena je katedra za azerbejdžanski jezik, a azerbejdžanske građevinske kompanije uspešno su završile deonicu auto-puta „Miloš Veliki“ Ljig-Preljina.

Kako je istaknuto ovom prilikom, azerbejdžanska građevinska kompanija „AZ Virt“ učestvuje u izgradnji auto-puta prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari