Samo u toku prekjučerašnjeg dana psi lutalice napali su u Leskovcu desetoro građana, a od početka godine povređene su 74 osobe – konstatovano je na jučerašnjem hitno zakazanom sastanku u kabinetu predsednika Opštine dr Vladana Marinkovića, uz najavu da se ,,pod hitno’’ kreće u rešavanje ovog višegodišnjeg problema.

Samo u toku prekjučerašnjeg dana psi lutalice napali su u Leskovcu desetoro građana, a od početka godine povređene su 74 osobe – konstatovano je na jučerašnjem hitno zakazanom sastanku u kabinetu predsednika Opštine dr Vladana Marinkovića, uz najavu da se ,,pod hitno’’ kreće u rešavanje ovog višegodišnjeg problema. U Leskovcu je juče oformljena radna grupa u čiji su sastav ušli predstavnici lokalne samouprave, inspekcijskih organa i komunalnih preduzeća, a prioritet će biti hitno rešavanje problema pasa lutalica, najmanje za nedelju dana, sve dok se ne sagradi deponija Željkovac u čijem sklopu će biti i prihvatilište za pse.
Kako smo pisali, pre nekoliko dana najteže je stradao šestogodišnji Marko Stanković, iz sela Grajevca, koga je napao pas, izujedao po rukama i glavi, vukao po dvorištu i polomio mu lobanju. Od pobesnelog psa, dečaka je sigurne smrti spasao njegov otac Miodrag. Mali Marko se uspešno opravlja na niškoj Neurohirurškoj klinici, a njegova majka Ljiljana, koja se, uz pomoć lekara i sestara, birne o njemu ističe da je Marko imao i puno sreće, jer je pretila opasnost da ga pas ubije. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, protekle godine psi lutalice su u Jablaničkom okrugu povredile 253 građanina, najviše u samom Leskovcu, Vučju i Grdelici, a u tom periodu Leskovčani su prijavili i 27 ozleda zadobijenih posle ujeda pobesnelih mačaka lutalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari