Azil za pse, moderno zdanje sagrađeno po najvišim standardima, trebalo bi da bude otvoren u Rumi narednih dana. Ruma bi time postala jedini sremski grad u kojem postoji ovakav objekat, koji sem prihvatilišta ima čak i operacionu salu namenjenu hirurškim intervencijama. Izgradnja i opremanje su završeni, a u toku je postupak administrativnog sređivanja papira.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Dragana Kardaša, ceo objekat sa svim pratećim prostorijama košta 15 miliona dinara i finansiran je budžetskim sredstvima, jer su Rumljani na vreme shvatili da im je to dugoročno gledano isplativije nego da plaćaju odštetu građanima zbog ujeda pasa lutalica.

– U ovoj godini nismo imali nijednu sudsku presudu povodom tog pitanja, a svi slučajevi su okončani vansudskim poravnanjem po jedanaest tužbi koje su podneli oštećeni građani. Lane smo samo po jednom sudskom rešenju platili 276.000 dinara, tako da je vansudsko poravnanje, zapravo nagodba sa oštećenim građanima, povoljnija za lokalnu samoupravu, jer se bar ne plate sudski troškovi – navodi Kardaš. Azilom, koji se prostire na 30 hektara, gazdovaće ovdašnje JP Komunalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari