Radimo plan detaljne regulacije kako bismo, čim se završi prenos prava korišćenja ili vlasništva nad kasarnom, odmah tu lokaciju ponudili zainteresovanim investitorima. – Ne znam odakle medijske spekulacije o preseljenju azilanata iz Banje Koviljače u rumsku kasarnu, rekao je prvi čovek opštine Ruma Goran Vuković na jučerašnjoj pres konferenciji, dodajući da zapravo nikakvih zvaničnih razgovora nije bilo o tome da se kasarna Vojske Srbije u Rumi pretvori u centar za azilante.

On kaže da su sa ministrom Šutanovcem razgovarali o tome da se kasarna stavi u funkciju razvoja grada, pa smo već počeli izradu detaljnog urbanističkog plana atraktivnog prostora u širem centru.

Inače, ova lokacija zauzima čak 18 hektara u gradskom jezgru. Prema tvrdnjama zvaničnika, interes Rume je da na mestu kasarne nikne najmoderniji kompleks stambenih, poslovnih i sportsko-rekreativnih sadržaja izgrađenih po najsavremenijim urbanističkim i arhitektonskim pravcima.

Ovakve planove Rumljana potvrđuje i predsednik Opštinskog odbora DS u Rumi i narodni poslanik Nenad Borović. On navodi da Ruma očekuje veće prilive u opštinski budžet i kaže da su namerili da grad kupi kasarnu ako bude prilika, ili da ovim prostorom raspolaže po drugim osnovama. Borović takođe kategorički odbija mogućnost dolaska azilanata..

– Nema mesta razgovorima da u Rumi bude centar za smeštaj azilanata. Rešenje problema azilanata nije pitanje kojim Ruma treba da se bavi, niti se o tome da Ruma bude centar za njihov smeštaj razgovaralo. Preče od toga nam je da obezbedimo krov nad glavom našim sunarodnicima, izbeglicama koje su ovde došle pre više od decenije, da mladim bračnim parovima obezbedimo stanove, da rešimo problem beskućnika – kaže Borović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari