Desetine antivladinih demonstranata povređeno je u eksploziji u Bangkoku kada je eksplozivna naprava bačena u gomilu demonstranata koji su marširali ulicama tog grada.


Vođa demonstracija Sutep Taugsuban u tom trenutku bio je među demonstrantima, ali nije povređen u eksploziji, rekao je portparol demonstranata Akanat Prompan. On je rekao da je eksplozivna naprava bačena na kamion koji su vozili demonstranti, a koji je bio na nekoliko desetina metara od Sutepa.

Dodao je da je 20 ljudi povređeno, dok je gradska hitna služba navela da je povređeno 28 ljudi. Antivladini demonstranti, čiji je cilj svrgavanje premijerke Jingluk Šinavatre, tokom proteklih dana zauzeli su sedam glavnih saobraćajnica i nadvožnjaka u Bangkoku i blokirali ih postavivši na njima vreće napunjene peskom i čelične barikade. Cilj demonstranata je i otkazivanje parlamentarnih izbora zakazanih za 2. februar, a učesnici demonstracija do sada su bili mirni, pri čemu su manji akti nasilja zabeleženi tokom noći na mestima okupljenih demonstranata.

Po rečima policijskog poručnika Samarna Rodkamnerda, tokom noći dve osobe na motorima su prošle pored kuće gradonačelnika Bangkoka Sukumbanda Paribatre, pri čemu su u kuću ubacili bombu. Sukumband, član Demokratske partije koja podržava demonstracije, u tom trenutku nije bio kod kuće i nije bilo prijavljenih žrtava ili velike materijalne štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari