Back to black – nazad u mrak

Srpsko-makedonski obaveštajni rat

Ostavite komentar


  1. Zašto bi građani poverovali Saši Jankoviću? Zbog afere pištolj? A što se Makedonije tiče, Zaev je očigledno ucenjen i mora da igra u šiptarskom ritmu. Zato tolika obazrivost.

  2. Utisak da se svim tim efemernim likovima poklanbja previše pažnje, od koje oni, zapravo, bujaju, sve je jači.

  3. Nas bezbednjak nije "uhvacen", vec je zloupotrebljena okolnost da se on prijavio makedonskim vlastima da je tamo.

    U toj okolnosti je sustina problema i razlika u odnosu na "americke setace".

  4. Prvo, Pajtić i Zaev su kompatibilni. Drugo, Zaev je deutronisao Gruevskog na ulici – po scenariju kojim će i Vučić morati da se uklanja. Treće, Zaev ima veću podršku zapada nego Vučić kad je dobio zeleno svetlo za vlast od istog. Četvrto, Zaev i Aleksandar Rodić su interesni prijatelji povezani zajedničkim (dubokim) "sadržateljem".
    Elem, zvanični Beograd povukao je Živaljevića posle protesne note Skoplja, samo ta informacija nije dospela do slobodnih i nezavisnih novinara, pa to niko u Srbiji nije znao. Sve u svemu još jedna recka na rabošu ko zna kog državnog udara po redu, nerasvetljene afere Jajinci, i ostali psihopato predstava iz širokog Vučićevog repertoara.

  5. Previše neutemeljenih pretpostavki da bi se izvukli takvi zaključci. Ukratko, Jankoviću bi verovali građani koji su glasali za njega, a kako sad stvari stoje, možda ni svi oni. Čak i kad objavi neki obaveštajni materijal. Pa ionako se novinarima poturaju kojekavi podaci, itiniti i lažni, sve se objavljuje bez ikakve provere pa ozbiljan čovek i ne veruje našim medijima.

  6. Sasa Janković se pokazao koliko vredi, ne znam zasto bi mu ko verovao. Makedonija je pod pritiskom drugih, to se vidi.

  7. Srbija je uvek za rešavanje problema razgovorom, a ne uz primenu sile i mešanje sa strane "centara moći".

  8. I znači Rodić, DS ………mešaju svoje prstiće i bave se izdajom svoga naroda,kao i do sada!!!

  9. Афера са Македонијом служи нашем драгом Инаугуранту да убрза српско-српски дијалог.То јест да се грађани и рођаци,нарочито рођаци што пре приближе његовом монологу.Којег је уствари и потписао у бриселу.Поред унутрашњих савезника за издају требају му и спољашњи!Ако ништа друго успеће му да испуни налог Блера и отера Македонију пре времена у НАТО!!!

  10. Pogledajte skupstinu makedonije i bice vam jasno zasto Zajev podrzava Albance i njihove interese

  11. Naravno da bi se verovalo Sasi Jankovicu – to bi se poklopilo sa onim u sta vec Svi sumnjamo . U tekstu je sve lepo objasnjeno.

  12. Сви запињу из петних жила да сазнају све детаље и зашто је Вучић урадио то што је урадио. Господо драга, много тражите! Па не може се све излајати на улици! Која држава то ради? Вучић све што ради је увек добро промишљено и корисно за Србију! Ја то тако схватам!

  13. Ubi se autorka da nam objasni obavestajni rat, a da ne pomene ruski faktor ni u jednoj recenici. Da se izjednace Vucic i Zaev, i smeste u isti tabor iako je i vrapcima jasno da nemaju dodirnih tacaka. Pokusava se za skorasnji skandal, reziran iz BG-a, podjednako optuziti obe strane (izdajnicke). Pokusava se prejahati gradjanska opcija, te se mrznja prema Vucicu, treba usmeriti i prema Zaevu, izjednacavanjem obojice ovakvim analizama. Reklo bi se da se polako naziru stavovi i uredjivacka politika Danasa, favorizovanjem ovakvih tekstova, kojih je sve vise. To se vise ne moze ni sakriti. Izgleda ce to biti ubuduce neka Kostunicina skola misljenja.

  14. Odnosi Makedonije i Srbije? ……ma sve to uopste nije bitno, bitno je samo ko ce, gde i kako da progura gas u EU.

  15. Jankoviću bi verovali građani koji su glasali za njega, a kako sad stvari stoje niko mu ne veruje. Srbija uvek stoji za dobar razgovor, za uspesan dijalog, ne za rat ili neku silu koja je bespotrebna.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.