Bačka Palanka: Advokat maloletnika koji je osumnjičen za napad na profesora podneo krivičnu prijavu protiv Slobodana Zorića 1Foto: DeltaWorks/Pixabay

Advokat Luka Labus, branilac maloletnika B. M. (16) koji se sumnjiči za napad na profesora, Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci danas je podneo krivičnu prijavu protiv profesora Slobodana Zorića.

Prema navodima advokata Luke Labusa, prijava je podneta zbog, kako on navodi, osnovane sumnje da je Slobodan Zorić izvršio krivično delo „zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje“, pišu BAP vesti.

Prema navodima Luke Labusa, oko događaja od 8. maja ove godine u kome je u Tehničkoj školi „9. maj“ u Bačkoj Palanci od strane maloletnog bivšeg učenika povređen Slobodan Zorić, odbrana maloletnika je došla do određenih dokaza koji „potpuno menjaju činjeničnu sliku samog događaja“.

Podsetimo, maloletniku se na teret stavlja da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

„Bivši učenik TŠ „9. maj“ u Bačkoj Palanci ušao je u jednu od učionica, a što kako smo saznali nije ništa neuobičajeno za ovu školu, bez namere pravdanja takvog postupanja. Videvši bivšeg učenika, prema našim saznanjima i dokazima kojima raspolažemo, osumnjičeni Slobodan Zorić je istom prišao, uputio više psovki i uvreda, i fizički napao maloletnika tako što ga je u nameri da ga fizički izbaci iz učionice najpre podigao iz klupe, zavrnuo ruku i prilikom izlaska iz učinoice zadao nekoliko udaraca od nazad, u predelu glave, na šta je maloletnik uzvratio“, rekao je advokat Luka Labus, branilac maloletnika.

Kako je nastavio, odbrana maloletnika je sačekala sa prijavom dok nisu prikupili dovoljno jakih dokaza koji potvrđuju radnje osumnjičenog profesora Slobodana Zorića.

Labus kaže i da je ovu čitavu situaciju iskoristio je sindikat prosvetnih radnika, koji je zarad svojih političkih interesa, u sred izborne kampanje za lokalne izbore, dana 16. maja održao protest ispred Vlade Republike Srbije, iskoristivši tako i svog kolegu i maloletnika koji je od tada u pritvoru.

Kako su mediji ranije izveštavali, maloletnik B.M. je ušao na čas i fizički napao profesora. Udario ga je pesnicom, a kada se srušio na pod i par puta nogom u glavu.

Profesor je prevezen u Urgentni centar na dalje lečenje, a učenik je uhapšen i potom mu je produžen pritvor na 30 dana.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz tog mesta zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole „9. maj“. Sumnja se da je juče u hodniku škole koju je ranije pohađao udario šezdesetpetogodišnjeg nastavnika i naneo mu teške telesne povrede. Šesnaestogodišnjak će u zakonskom roku biti priveden na saslušanje sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu – saopštili su ranije iz u Policijske uprave Novi Sad.

Iz Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu tada je saopšteno da je ovaj profesor kod njih primljen odmah 8. maja.

– Primljen je zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja – rekli su iz ove zdravstve ustanove.

Inače, maloletni napadač je mesec dana pre incidenta napustio ovu školu u kojoj je napao svog bivšeg profesora i prebacio se u SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ u istom mestu.

Glavni pretres maloletniku iz Bačke Palanke počinje u utorak pred Većem za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu, iznošenjem odbrane i ispitivanjem oštećenog i ostalih predloženih svedoka.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari