Bačka Palanka: Veći broj radnika na izgradnji dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju 1Foto: Google maps printscreen

Predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Milan Čavić izjavio je danas da je obišao gradilište dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u toj opštini, kao i da je danas na njemu radilo 16 radnika i dva građevinska tehničara.

Čelnici opštine Bačka Palanka najavili su intenziviranje radova na dnevnom boravku, nakon što je nekoliko roditelja dece sa smetnjama u razvoju ukazalo da su probijeni rokovi za njegovu izgradnju, nakon čega su se pešaka uputili za Beograd, gde su tražili sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je obećanje dao 2022. godine.

Oni su prekinuli šetnju kada im je stigao poziv premijera Miloša Vučevića, sa kojim su se sastali u četvrtak, i koji im je obećao da će radovi biti završeni do kraja godine, kao i da će do tada biti obezbeđen privremeni prostor za dnevni boravak.

Čavić, koji je danas obišao gradilište, u okviru najavljene svakodnevne kontrole do završetka radova, kazao je da je danas bilo više radnika, umesto dosadašnjih 10.

„Stanje koje sam zatekao na licu mesta ukazuje da je izvođač ozbiljno shvatio zahtev predsednika Vlade Srbije, i zahtev predsednika opštine, kako bi objekat bio u potpunosti završen i opremljen do kraja godine. Razgovarao sam s radnicima i šefovima gradilišta i dobio uveravanja da će se svakog dana raditi pojačanim tempom. Mi ćemo nastaviti sa svakodnevnim nadzorom gradilišta“, naveo je Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari