Baja Mali Knindža uzburkao Novi Sad: Blibordi koji najavljuju koncert izlepljeni plakatima "Vojvodina Vojvođanima" 1Foto: Autonomija

Nekoliko bilborda na kojima se najavljuje skorašnji koncert Baje Malog Knindže u Novom Sadu na Spensu izlepljen je plakatima „Vojvodina Vojvođanima“, u potpisu „Mlade Vojvodine“.

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, uzburkao je društvene mreže Novosađana i Novosađanki zakazivanjem svog velikog koncerta na Spensu, 18. novembra, u Novom Sadu.

No nije sve stalo na tome, pa su sinoć bilbordi na najprometnijim gradskim raskrsnicama sa natpisom Baje Malog Knindže i njegovog pratećeg benda Minđušari, uz naslov „Volim ovaj grad, volim Novi Sad“ izlepljeni plakatima „Mlade Vojvodine“.

Poznat po ekstremno nacionalističkim i šovinističkim numerama u kojima se najčešće omalovažava naše susede, ovaj pevač je najčešće gostovao po „obodima“ Novog Sada, u manjim salama u Veterniku, Futogu i drugim mestima.

Trijumfalni dolazak i veliko okupljanje njegovih poštovalaca u centru grada, mnogi su shvatili kao uvredu. Pogotovo u godini u kojoj se Novi Sad diči kako je Evropska prestonica kulture.

Na društvenim mrežama jedni zahtevaju zabranu koncerta, drugi ipak brane stav da svako može održati koncert, pa bio to i Baja Mali Knindža.

„Sramno je, i na brojne načine štetno, na bilo koji način onemogućiti građanina i umetnika Pajčina da ostvari svoje zakonsko pravo i o svom trošku i organizaciji nastupi u glavnom gradu Vojvodine. Izuzetak mogu biti jedino nastupi u režiji gradskih, pokrajinskih i državnih institucija. Da li ja to mislim da je kolega Pajčin vrstan umetnik i stvaralac? Ne. Da li su mu pesme notorno svekoljačko narcisoidno đubre koje pomaže publici da ostane primitivna i pokvarena? Da. Da li bih ja, takav kakav sam, možda dobio preventivne batine na njegovom koncertu, bez realnog utemeljenja? Sasvim moguće. Zar nisu njegove krajiške pesme sve suprotno onome što je Novi Sad i Vojvodinu vremenom učinilo prosperitetnim, zbog čega su ti ljudi odlučili ovde da žive, barem oni koji nisu bežali životom? Jesu“, napisao je na društvenim mrežama novosadski novinar Igor Mihaljević.

Više infromacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari