„Hvala doktoru Bajatoviću što je skrenuo pažnju na ovaj nesumnjivo veliki problem“: Sagovornici Danasa o izjavi poslanika SPS-a da bi trebalo ukinuti bolonju

Ostavite komentar


  1. Bajat je pio po partijskom zadatku da malo skrene na sebe sa Litijuma i Kosmeta.
    Mona jaja nije prošlo pa daj da se ponapijamo.

  2. Ne zna se ko je gori. Ovaj Bajatovic ili ovi drugi likovi…..tuzno, ovo je Srbija…

  3. Bolonja ili ne..činjenica da da taj način studiranja nije dao dobre i poštene rezultate..činjenica da su ubačeni i mnogi TKZ fakulteti koji su se kao držali Bolonje.,da su uništeni mnogi kadrovi iz ranijeg sistema obrazovanja , zarad ove ubitačne kombinacije..Diplomirani sa ranijih viših škola, su tata mate naspram ovih bolonjaca, a sa višim stepenom stručne spreme.,Ali u praksi su primani Bolonji, koji često veze sa vezom nisu imali..Ali su često bili partijski, ili su imali pare..od npr takvih kakvih roditelja!!

  4. Болоња је већ одавно превазиђена.
    Ми који смо имали среће да је заобиђемо,одговорно тврдимо да је урушила систем универзитетског образовања.На жалост,све се свело на узимање пара.

  5. Tacno je da je kod nas Bolonja samo na papiru. Nigde osnovne studije ne traju vise od tri godine osim kod nas. Totalna devalorizacija nasih strucnjaka.

  6. Potpuno se slazem sa Bajatovicem. Erozija visokog skolstva pocela je 2005.(!) sa ‘bolonjom’. Ministar, pesnik, Vitezovic rece: “ gimnazije iz ’70-tih su bile bolje od danasnjih fakulteta“. Magistrirao sam pre ‘bolonje’, 10-pristupnih orginalnih radova koja su pratila ispite, dva orginalna seminarska istrazivacka rada i odbrana teze, objavljena mi je monografija i ne pozeleh da budem dokror nauka posle 2005.

  7. Bolonja je dodatni ekser u sanduku obrazovanja koje je postalo kao i sve što je vredelo promašena investicija,nije neka investicija ali je obezvredjeno.Vratite stare programe u škole ,od1980.godine gde se stvarno radilo na sticanju znanja a ne na uspeh kao naknada za minuli rad učenika.Ja sam 1981.izašao iz škole ,svestan da ništa živo nisam naučio jer je bilo sve po malo a na kraju zvanje ,a nikakvo znanje.Prva generacija usmerenog obrazovanja!Sad kad vidim ovu decu shvatam da sam u 1. godini srednje škole imao večće opšte obrazovanje i znanje nego sada neki dobri učenici 1.godine fakulteta.Vratite zavod za udžbenike i knjige koje će važiti 20 godina,a ne neke nemačke slovenačke i sl.Zanate nemamo ,uništene bitne struke srljamo u totalni kolaps .Jedino imamo površnu maštu o nekoj budućnosti bez rada,znanja ali sa partijaškom doplomom,saradnika i ti stručnjaka ili mladjeg referenta .Bar vratite vozački ispit u vojsku ,da imamo šofere kao 3. Stepen za one kojima je škola bila strana ustanova,a sad neznaju šta će.Žalosno za ovaj narod koliko se zatupljuje!

  8. Mići Megatrendu je volšebno vraćena dozvola za rad jer im je pripretio da će objaviti spisak svih njihovih kadrova koji su na Megatrendu kupili diplome. Bila bi to velika blamaža za aktuelnu vlast i eto ti nazad dozvole za rad fakulteta. Bravo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.