Bajern i Lion plasirali su se na korak od finala Lige šampiona iako su sinoć u revanš duelima četvrtfinala poraženi u Mančesteru, odnosno Bordou. Bavarci su izgubili sa 3:2 na Old Trafordu, dok „žirondinci“ nisu uspeli minimalnim trijumfom od 1:0 da nadoknade prednost Liona iz prve utakmice.

Mančester je imao sve što mu je bilo neophodno za plasman u sledeću rundu, ali je nepromišljenost Rafaela u 50. minutu, kada je dobio drugi žuti karton, koštala tim Ser Aleksa Fergusona nastavak borbe na međunarodnoj sceni. Najpre je Gibson (3) pogodio sa distance, a onda dva puta Nani (7, 41) za ubedljivo vođstvo i, mnogi su verovali, obavljeni posao protiv Bavaraca. Portugalac je oba pogotka postigao posle asistencija Valensije, prvi petom sa ivice peterca, a drugi sa petnaestak metara. Međutim, pogodak Olića (43) u finišu prvog poluvremena, kada je „oduvao“ Kerika i gotovo iz mrtvog ugla matirao nemoćnog Van der Sara, bio je signal da se Nemci kao mnogo puta do sada neće predati. Isključenje Rafaela, prinudna zamena rovitog Runija i gubitak „kompasa“ Vidića i saigrača, iskoristio je Roben (74) i perfektnim volejom van kaznenog prostora srušio snove „crvenih đavola“ da će i treći put zaredom igrati u završnici najelitnijeg klupskog nadmetanja na Starom kontinentu. Trener Bajerna Luj Van Gal u prvom meču polufinala protiv Liona neće moći da računa na zemljaka Van Bomela i mladog Badštubera, koji su i treći put „požuteli“ u ovoj sezoni Lige šampiona.

U francuskom dvomeču četvrtfinala uspešniji je bio tim Liona, iako je sinoć Bordo zasluženo trijumfovao sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Šamak iz neposredne blizine u poslednjem minutu prvog dela. Zaslužili su „žirondinci“, možda, i ubedljiviji trijumf, ali Gurkuf (18) i Sane (80) nisu bili precizni iz izglednih situacija, a sudija Malenko iz Španije propustio je da dosudi jedanaesterac za domaćine posle duela strelca jedinog pogotka i Krisa u kaznenom prostoru gostiju (73).

MANČESTER J. – BAJERN 3:2 (3:1)

Strelci: Gibson 3, Nani 7, 41 – Olić 43, Roben 74. Stadion: Old Traford. Gledalaca: 76.212. Sudija: Ricoli (Italija). Žuti kartoni: Rafael (Mančester j.), Van Bomel, Badštuber (Bajern). Crveni karton: Rafael (Mančester j.)

Mančester junajted: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik (od 80. Berbatov), Flečer, Gibson (od 81. Gigs), Valensija, Nani, Runi (od 55. O’Šej).

Bajern: But, Lam, Van Bujten, Demikelis, Badštuber, Van Bomel, Švajnštajger, Miler (od 46. Gomez), Riberi, Roben (od 76. Altintop), Olić (od 84. Pranjić).

BORDO – LION 1:0 (1:0)

Strelac: Šamak 45. Stadion: Šaban Delma. Gledalaca: 34.000. Sudija: Malenko (Španija). Žuti kartoni: Sisoko, Gonalons, Tulalan, Kalstrom, Delgado (Lion).

Bordo: Karaso, Sane, Siani, Planus (od 86. Kavenagi), Tremolinas, Diara (od 70. Šalme), Plašil, Gurkuf, Jusie (od 78. Gufran), Vendel, Šamak.

Lion: Loris, Reveiljer, Kris, Bumsong (od 78. Bodmer), Sisoko, Tulalan, Gonalons, Kalstrom, Bastos (od 89. Ederson), Delgado, Gomis (od 66. Pjanić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari