Bakljada, zastave i transparenti, pesma i navijački pollici: Partizan šampion, Volim Partizan crno-bele boje, volim Partizan kao oči svoje, izađite na balkone pozdravite šampione, nemoj Zvezdo suze liti, jer ćeš i ti prva biti, to će biti onog dana, kad ne bude Partizana…

i još mnogo drugih pesama iz bogatog repertoara „Grobara“ čulo se iz mnogobrojnih grla. Neopućeni pomislili bi da je ovo opis navijačkog grotla na „Jugu“ partizanovog stadiona, gde se okupljaju najverniji navijači partizana na nekoj važnoj utakmici. Međutim, ovo su priredili navijači Partizana iz Požarevca stacionirani u navijačku grupu „Južni Front“ u čast ponovnog početka rada Društva prijatelja Partizana iz Požarevca, prilikom dolaska u Tržni centar „Barili“ u kafeu „Kasper“ gde je organizovana, nekada tradicionalna, „Crno-bela“ noć. Vlasnik kafića „Kasper“ Zoran Milovanović-Švaba desetominutnim vatrometom označio je početak proslave.

Navijači Partizana koji su napunila klub „Kasper“, baštu i plato burno su pozdravili veterane FK „Partizan“ kada su pristigli na crno-belu noć. Oni se pre toga odigralu utakmicu sa veteranima „Mladog Radnika“ u čast njihovog jubileja 85 godina postojanja. Rezultat ove utakmice nije bio toliko bitan, koliko je bilo bitno njihovo međusobno prijateljstvo i uvažavanje. Uzgred rečeno krajnji ishod ove utakmice bio je miroljubiv – 3:3.

Sve prisutne pozdravio je predstavnik veterana fudbalera Partizana Goran Kadenić koji nije krio zadovoljstvo gostoprimstvom koji su im priredili navijači.

– Veoma sam srećan što vas vidim u ovolikom broju i što u Požarevcu ima toliki broj navijača Partizana. Drago mi je što je Društvo prijatelja navijača Partizana iz Požarevca obnovilo svoj rad i ono je 88. društvo u našoj velikoj porodici. Moram da napomenem da se od ostalih navijačkih društava razlikujemo u tome što oni navijaju za svoje klubove, a Partizan se voli. U našim venama i krv je crno-bela – simbolično je poručio prisutnima Kadenić. On se ujedno svima izvinio što nisu mogli da dođu, iako su bili najavljeni, fudbaleri Saša Ilić, Marko Šćepović i Lazar Marković, jer ih je trener odveo u karantin u „Zemunelu“ zbog važne prvenstvene utakmice. Nakon toga veliki navijači Partizana narodni poslanici Žarko Pivac i Stevica Spajić i gradski ministar za sport Aleksandar Đokić darivali su goste iz Beograda, koji su im uzvratili prikladnim poklonima. Poznata pevačica, inače vatreni partizanovac Zorana Pavić dodelila je plakete dvojici Zorana Milovanovića, jednom zvani „Švaba“, a drugom poznatijim kao „Testera“ plaketa za doprinos u organizaciji ponovnog rada Društva i crno-bele večeri. Zorana je poljupcima i majicama nagradila dvojicu mladih partizanovaca. Crno-beloj večeri prisustvovali si i predstavnici kluba navijača Crvene zvezde Mile-Šuša, poznatiji kao bata Šule i doktor Aleksandar Matić. Zvezdaš „bata Šule“ rekao je da bez jake Crvene zvezde nema ni jakog Partizana i obrnuto.

Čast da iseče prvo parče sa velike crno-bele torte imao je proslavljeni odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković.

Nakon oficijalnog dela počela je proslava uz muziku i pesmu. Goste je zabavljao izvanredni orkestar iz Leskovca. Vokalni solisti bili su veliki partizanovci Zorana Pavić i Renato Henc. Partizanovci su se veselili uz navijačke i druge pesme do ranih jutarnjih sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari