U Krakovu, jednom od gradova domaćina fudbalskog Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, juče su određeni parovi baraža kvalifikacija za takmičenje koje će biti održano leta sledeće godine.


Među osam drugoplasiranih ekipa, na kraju borbe za EP po grupama, bile su i tri reprezentacije bivših jugoslovenskih republika i ni za jednu se ne može reći da je dobro prošla. Hrvatska je, tako, spojena s Turskom, koja ju je dobila u čuvenom četvrtfinalu prošlog EURO u Austriji i Švajcarskoj, posle produžetaka i penala, pa će biti zanimljivo videti iste timove u novom klinču. Duel Bosne i Hercegovine sa Portugalom je takođe reprizan, s tim što su se prošli put naši susedi s Kristijalnom Ronaldom i njegovim kolegama „tukli“ za Svetsko prvenstvo 2010, a sada će za EURO. Sreća nije namignula ni Crnoj Gori. „Sokolovima“ će poslednja prepreka na putu do prvog velikog turnira od osamostaljivanja biti selekcija Češke, prilično čest učesnik završnih trka za kontinentalnu i planetarnu titulu. Najzad, „dželat“ srpskog nacionalnog tima Estonija će seriju odličnih igara i rezultata iz C grupe probati da ponovi u dvomeču s najboljim fudbalerima Republike Irske.

Prve utakmice zakazane su za 11/12, a revanš susreti za 15. novembar, kada će biti poznato koje će se još četiri reprezentacije pridružiti Nemačkoj, Španiji, Italiji, Holandiji, Švedskoj, Poljskoj, Ukrajini, Engleskoj, Francuskoj, Grčkoj, Danskoj i Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari