Balša Božović: Da Bogdan Bogdanović dobije spomenik u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Naravno da ćemo dići lepi spomenik mudrom profesoru i gradonačelniku Beograda, dr Bogdanu Bogdanoviću. Ali tek kada oteramo sa vlasti ovaj „bašubozuk, bagru i brabonjke“, kao i legendarnom Koči Popoviću, koji je ovo što sam citirao napisao u svom dnevniku kada je započelo vreme zla i pokora.
    Ko što ćemo srušiti spomenik jednom od najvećeg zočinaca za Srbe i Srbiju, hiokštapleru, Nikoli Pašiću. Ova bagra koja i sada vlada su njegovi puleni gluposti i zla.

  2. Nikad! Da li si ti Balša u vinklu, da li znaš šta je sve Bogdanović pričao? Pa svi smo bili protiv Slobe, ali to nije značilo da budem protiv svog naroda ma gde bio u EX SFRJ…
    Ne verujem ko je vama ličnost za poštovanje.

  3. Bogdanovic je bio clan komunisticke partije i njene diktature. Uclanio se u nju sa pistoljem za pojasom. Kad je brod „slavne partije“ poceo da tone on je sa istog pobegao kao pacov. Nema teorije da neko moze da postane disident posle pada Berlinskog zida. Pogotovo ne onaj ko nije ni bio proganjan…

  4. Svi najveći umovi ovoga sveta obznanili su jedno te isto: „Pogledaj u sebe jer ti si Bog.“ Naravno, ako tamo nije zaseo đavo ili sotona kao što je to slučaj sa antikomuniistima. Njaveći filosof hrišćanstva, Adolf fon Harnack, zaključio je: „Hrišćastvo je komunizam iz ljubavi“. A istinu je rekao i Mark Tven kada je tešeći svog prijatelja, Nikolu Teslu, dok je kleo sotone što su mu uništili veliku eskperimentalnu laboratoriju, pritom uzdajući se u Boga, rekao: „E moj prijatelju, Nikola, da je Isus sada ovde, jedno je sigurno, ne bi bio hrišćanini.“
    Srbija se nalazi u najdonjem mentalnom stanju – prostakluk, divljaštvo do ludila – a biće još gore. Sve dok na Trgu Bogova stoji spomenik čoveku Đavolu, Sotoni. Pašić je izazvao i – prepuklo mu srce Dobročinitelju, doktoru Rudlofu Arčibaldu Rajsu, ali je stigao pre toga da napiše knjigu naslovljneu “Čujte Srbi! Čuvajte se Sebe.”

  5. Bogdan Bogdanović je bio gradonacelnik Beograda a svakako i visoki intelektualac, vrsni arhitekta i kreativac značajan za razvoj srpske kulturne istorije koji svakako zaslužuje spomenik u Beogradu već samum tim činjenicama.

  6. Svi najveći umovi ovoga sveta obznanili su jedno te isto: „Pogledaj u sebe jer ti si Bog.“ Naravno, ako tamo nije zaseo đavo ili sotona kao što je to slučaj sa antikomuniistima. Najveći filosof hrišćanstva, Adolf fon Harnack, zaključio je: „Hrišćastvo je komunizam iz ljubavi“. A istinu je rekao i Mark Tven kada je tešeći svog prijatelja, Nikolu Teslu, dok je kleo sotone što su mu uništili veliku eskperimentalnu laboratoriju, pritom uzdajući se u Boga, rekao: „E moj prijatelju, Nikola, da je Isus sada ovde, jedno je sigurno, ne bi bio hrišćanini.“
    Srbija se nalazi u najdonjem mentalnom stanju – prostakluk, divljaštvo do ludila – a biće još gore. Sve dok na Trgu Bogova stoji spomenik čoveku Đavolu, Sotoni. Pašić je izazvao smrt – prepuklo mu srce Dobročinitelju, doktoru Rudlofu Arčibaldu Rajsu, ali je stigao pre toga da napiše knjigu naslovljenu “Čujte Srbi! Čuvajte se Sebe.”
    Oboženi Čovek, Bogdan Bodganaović pabegao je i svog rođenog grada da bi spasio živu glavu. A za njim je pobeglo i nastavlja da beži blizu milion mladih, zdrave pameti i vrednih, od toga pola miliona primili su germansko državljanstvo.
    Jer Srbijom i dalje vladaju đavoli i sotone.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.