Protokol o saradnji, kojim su regulisane međusobne obaveze između grada Požarevca i Koncerna „Bambi-Banat“, potpisan je u svečanom salonu Gradskog zdanja. Potpise na tekst ovog dokumenta stavili gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević i generalni direktor Koncerna za proizvodnju i promet konditorskih proizvoda „Bambi-Banat“, Miroslav Miletić, čime su strvoreni preduslovi da, sada veoma zapušten prostor, povrati stari sjaj kojim je primamljivao decu i mlade i čitavog požarevačkog kraja.


Konkretno, ovim Protokolom predviđeno je da se u narednih 60 do 90 dana reši pitanje imovinsko-pravnih odnosa triju lokacija: „Slatka kuća“, „Bambi park“ i parcele u krugu Fabrike „Bambi“.

Prema rečima gradonačelnika Milosavljevića, Požarevcu će biti vraćeni objekti koji su nekada bili u vlasništvu Republike Srbije, odnosno, grada. – Grad Požarevac imaće mogućnost da prostor u kome se trenutno nalazi kafić „Grad“, i dalje daje u zakup, kao što je to činio i ranije. Na korišćenje, bez naknade, biće nam vraćena i parcela „Bambi parka“ s tim što će grad Požarevac kupiti objekte koji se ovde nalaze. Obzirom da „Bambi“ gradu duguje 700 hiljada dinara, ovaj novac biće iskorišćen za kompenzaciju, za kupovinu objekata na parceli „Bambi parka“. Treći sporazum koji proizilazi iz ovog protokola, odnosi se na parcele u samom krugu Bambija, u pitanju je pet do šest lokacija koje se nalaze u vlasništvu grada Požarevca. Trenutno se ove parcele vode na pravne prethodnike, odnosno, na JP „Ljubičevo“ i JP „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“. Izvršićemo konverziju i uknjižiti ove parcele na grad. S bzirom na to da je Požarevac pravni sledbenik, zaključićemo ugovor o zakupu, ili ugovor o kupoprodaji ovih parcela. Potpisivanje protokola od velike je važnosti, kako za lokalnu samoupravu, tako i za „Bambi“, naglasio je gradonačelnik ističući društvenu i korporativnu odgovornost Koncerna „Bambi“ sa kojim grad Požarevac ima izvanrednu saradnju.

„Bambi park“ je, da podsetimo, izgrađen za vreme NATO agresije. Od samog početka, služio je za zabavu svoj deci Požarevca, okoline, Srbije. Bilo je i uspona i padova u njegovoj istoriji trajanja, održavanja i funkcionisanja.

Generalni direktor Koncerna „Bambi-Banat“, Miroslav Miletić, izrazio je zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja protokola o saradnji: – Sve što smo obećali prilikom izgradnje „Bambi parka“, zadužbine Grada Požarevca, ostvarili smo. Verujem da će grad smoći snage da do kraja ove sezone, otvori „Bambi park“ za posetioce, a mi ćemo iskoristiti priliku da na ovom mestu, nešto od svojih proizvoda i promovišemo, obećao je Miletić apostrofirajući da je „Bambi“ bio i ostao lider konditorske industrije u zemlji, sa tendencijom širenja ne samo u regionu, već u celom svetu. – Ova sredina može biti ponosna na uspehe i dalje aktivnosti Kompanije, istakao je Miletić.

Inicijativa za izgradnju „Bambi parka“ pokrenuta je krajem osamdesetih godina od strane tadašnjeg rukovodstva Skupštine opštine Požarevac, JP „Sportski centar“ i fabrike „Bambi“. Ukupna vrednost dela „Bambi parka“ koji pripada Bambiju, u to vreme, bila je oko 700 hiljada nemačkih maraka. Od ukupno 2,5 hektara zemljišta na kome se prostire „Bambi park“, sa oko 2 hektara raspolagao je Bambi. Sada je to vraćeno lokalnoj samoupravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari