Aktuelni šampion Čelsi sigurno će jurišati na pobedu protiv Šahtjora pred svojom publikom u jednom od nosećih duela 4. kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H, ali daleko od toga da neće biti zanimljivo i na ostalim stadionima širom Starog kontinenta.

„Rudari“ su tim iz Londona savladali u Donjecku sigurnom, brzom i domišljatom igrom, a s obzirom da u sezoni imaju samo jedan remi jasno je da puni samopouzdanja dolaze na Stamford Bridž. Razloga za optimizam ima i tim našeg Branislava Ivanovića jer pred svojim navijačima na međunarodnoj sceni nisu poraženi punih 17 meseci, a u sastav se posle oporavka od povreda izgledno vraćaju David Luiz i Huan Mata. „Plavci“ bi trijumfom sustigli Šahtjor na vrhu tabele, što bi uz očekivanu pobedu Juventusa nad Nordsjelandom ostavilo otvorene karte u grupi E za prolaz u nokaut fazu.

Zato će Stara dama u Torinu imati imperativ pobede jer su tri vezana remija do sada u Ligi šampiona prihvatljiva samo ukoliko se savlada autsajder. Međutim, Danci su opomenuli Juventus na svom terenu, pa se taj remi pre 14 dana mora shvatiti u crno-belom taboru kao motiv više.

Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u grupi F gde tri tima u ovu rundu ulaze sa po šest bodova. Bajern je ubedljivi favorit protiv Lila u Minhenu, što zbog pobede u Francuskoj u 3. kolu, što zbog činjenice da gosti nisu upisali nijedan bod na ovogodišnjoj međunarodnoj sceni. Valensija će s druge strane imati znatno teži zadatak, iako ubedljiv trijumf u Belorusiji nad večerašnjim rivalom tako nešto ne najavljuje. Međutim, tim srpskog internacionalca Marka Simića je već šokirao Bajern u Minsku, pa s određenom dozom optimizma mogu da priželjkuju isto i na tlu Španije.

U grupi G Barselona ima priliku da prva iz ovog dela „kostura“ obezbedi prolaz u drugu fazu, a prepreka za to biće im Seltik. Škotski predstavnik dugo je odolevao na Nou Kampu, ali upravo će zato Mesi, Ćavi i ostali u redovima Katalonaca želeti da što pre reše pitanje pobednika, dok se zeleno-belima ne daju šanse za veliki posed lopte i puno prilika. Očekivani trijumf Barselone mogao bi da iskoristi moskovski Spartak i trijumfom nad Benfikom na teškom gostovanju potraži svoju šansu za prolaz dalje.

Slična situacija je i u grupi H gde Mančester junajted ima priliku da pobedom nad Bragom već sada obezbedi prolaz među 16 najboljih, dok bi Kluž u Rumuniji, nakon remija u Turskoj, trijumfom nad Galatasarajem praktično otpisao večerašnjeg rivala iz trke koja obezbeđuje opstanak u Ligi šampiona, ili prekomandovanje u Ligu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari