Bangladežani privedeni zbog ilegalnog ulaska na Kosovo 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Kosovska policija je sinoć na graničnom prelazu Vrbnica sprečila ulazak migranata iz Albanije na Kosovo i tom prilikom privela pet državljana Bangladeša i vozača u čijim su se kolima nalazili osumnjičeni, prenosi Reporteri.

U saopštenju policije se navodi da je pet državljana Bangladeša ušlo na Kosovo ilegalno u taksiju kojim je upravljao građanin Kosova.

„Policijska patrola graničnog prelaza Vrbnica, sinoć oko 23:40, tokom terenskog osmatranja primetila je sumnjivo kretanje nekih ljudi iz planinskog dela Albanije ka Kosovu, uglavnom iz dela „Orlovo gnezdo”. Tokom osmatranja primećeno je pet osoba koje su silazile sa dela planine u pravcu autoputa gde ih je čekao taksi lokalnih registarskih oznaka. Reč je o petorici muških državljana Bangladeša, koji su ilegalno ušli u našu zemlju i nameravali da emigriraju u zapadne zemlje. Policija je uspela da zaustavi ovaj transport, saslušala je osumnjičenog vozača sa Kosova starog 35 godina, koji je izjavio da je nameravao da preveze pet emigranata u Prištinu“, saopštila je Kosovska policija.

Slučaj je prijavljen pritvorskom tužiocu, a odlukom tužioca osumnjičeni je zadržan u pritvoru od 48 sati, dok su emigranti upućeni u Centar za azil gde će biti sprovedene procedure predviđene za takve slučajeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari