Posle večerašnjih revanš utakmica Barselona – Štutgart i Bordo – Olimpijakos, biće poznati svi ovosezonski četvrtfinalisti Lige šampiona. Još četiri tima, za koje su prvi mečevi pokazali da su prilično izjednačeni, kandiduju za samo dve „vize“ u visoko društvo, ali su ipak kao blagi favoriti apostrofirani španski i francuski šampion.

Barselona je u Štutgartu na kraju izvukla povoljan rezultat (1:1), ali na iznenađenje mnogih, nije trijumfovala. Tako misli i najbolji igrač Katalonaca Argentinac Leo Mesi, koji nije bio strelac protiv „švaba“, ali je samo nekoliko dana kasnije postigao het-trik protiv Valensije u Primeri.

– Svi su mislili da ćemo lako pobediti u Nemačkoj i do večeras mirno spavati. Međutim, ništa ne treba uzeti zdravo za gotovo, pre nego što se dogodi. Mi smo, ipak, čvrsto uvereni u pobedu i prolaz dalje, a na kraju krajeva, želimo i da odbranimo titulu Lige šampiona – rekao je Mesi.

Na prvom meču u Štutgartu domaćin je dugo vodio golom fenomenalnog naturalizovanog Brazilca Kakaua, ali je osmeh na lice saigrača vratio Zlatan Ibrahimović, koji je postigao veoma bitan gol u gostima. Ipak, niko na Nou Kampu ne veruje da će doći do toga da se taj gol vrednuje i svi očekuju novu, pa čak i ubedljivu pobedu voljenog tima.

U drugom meču francuski šampion Bordo pokušaće da na domaćem terenu Šaban Delmas sačuva prednost (0:1) sa gostovanja Olimpijakosu u Atini. Međutim, napadački orijentisan sastav Lorana Blana najavljuje da će od prvog minuta ići na pobedu i postizanje novog gola, koji bi, čini se, prelomio i večerašnji ishod duela protiv Grka.

Mesi: Englezi će igrati protiv nas u finalu LŠ

Leo Mesi je uveren da će Barselona odbraniti titulu Lige šampiona, ali kao najveće konkurente vidi timove sa Ostrva. „Za mene je Mančester junajted sa fenomenalnim Vejnom Runijem najozbiljniji kandidat za veliko finale, ali to mogu da urade i neki drugi engleski timovi, koji ove sezone igraju izuzetno u Evropi“, smatra Mesi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari