Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u četvrtfinalu WTA turnira u Indijan Velsu od Francuskinje Marion Bartoli sa 2:0 (6:4, 7:6). Meč je trajao 127 minuta tokom kojih je Ana uporno tražila svoju pravu igru, ali je tek na trenutke ličila na onu istu igračicu koja je samo dan ranije bila ubedljiva protiv sunarodnice Jelene Janković. Francuskinja će se za mesto u finalu boriti sa boljom iz duela između Belgijanke Janine Vikmajer i Šahar Per iz Izraela.


Ivanovićevu nije služio servis, a mnogo je grešila i iz forhenda. Meč je počeo sa tri uzastopna brejka posle kojih je naša igračica bila u zaostatku. Ipak, brzo se vratila, ali nije imala snage za preokret. Bartoli je prvi vođstvu od 5:4 servirala za osvajanje prvog seta. Ana je u tom gemu propustila dve prilike za brejk, pa je Francuskinja posle 60 minuta igre stigla do prednosti.

U nastavku je viđena ista slika. Mnogo grešaka na obe strane i serije brejkova. Bartoli je poboljšala servis kada je bilo najpotrebnije, pri zaostatku od 4:5 kada su Anu dva poena delila od izjednačenja u setovima. Posle dva nova brejka, ukupno ih je viđeno 13, ušlo se u taj-brejk, u kojem je Bartoli svaki put pogodila prvi servis. Ana je, sa druge strane, bila suviše nesigurna tako da je Francuskinja iskoristila prvu meč loptu i posle 7:4 u ovom delu igre zasluženo slavila.

Noćas igrali Đoković i Troicki

Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki igrali su kasno sinoć u meču osmine finala ATP turnira u Indijan Velsu. Pobednik ovog duela u četvrtfinalu sastaće se sa boljim iz takođe noćas odigranog susreta između Amerikanca Endija Rodika i Francuza Rišara Gaskea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari