Batut izdao upozorenje: Toplotni talas u Srbiji od 12. do 21. jula 1FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Institut za javno zdravlje „Batut“ izdao je danas upozorenje na toplotni talas koji se u Srbiji očekuje u narednih deset dana, kada će temperature u pojedinim danima dostizati 39 stepeni.

„Na osnovu najnovijeg prognostičkog materijala u narednih deset dana postoje uslovi za pojavu toplotnog talasa od 16. do 19. jula na teritoriji južnobačkog, severnobačkog, severnobanatskog, zapadnobačkog i sremskog okruga“, navodi se u saopštenju Batuta.

Prognozirane vrednosti maksimalne dnevne temperature vazduha biće u kategoriji veoma opasne pojave 13. jula na teritoriji grada Beograda, mačvanskog, podunavskog, pomoravskog, rasinskog i broskog okruga.

U kategoriji veoma opasne pojave temperature vazduha će biti 16. jula na području mačvanskog, 17. jula na teritoriji grada Beograda, južnobačkog, mačvanskog, braničevskog, južnobanatskog, pomoravskog, podunavskog, šumadijskog i rasinskog okruga.

 

Maksimalne dnevne temperature vazduha biće u kategoriju veoma opasne pojave i 19. jula na području grada Beograda, severnobačkog, južnobačkog, zapadnobačkog, sremskog, mačvanskog, kolibarskog, podunavskog i pomoravskog okruga.

U domenu opasne pojave biće maksimalne dnevne temperature vazduha 13., 16., 17. i 19. jula na većini teritorije Srbije, osim u planinskim i pojedinim brdskim predelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari