Batut preko SMS poziva na vakcinaciju

Pokrenuta nova kampanja za podsticaj vakcinaciji

Ostavite komentar


  1. Upravo sam primio poruku. Iako nemam neki konkretan komentar na ovu akciju, mene prvenstveno zanima odakle Batutu moj broj? Kome sam ja to dozvolio da moje brojeve šalje tako po institucijama? Šta ću sutra poruku od BIE isto tako da dobijem? ,,Molimo Vas ne izlazite iz kuće i ne prisustvojte protestima. Čak 6 990 000 građana izjasnilo se da na iste neće doći. Unapred zahvalni, Udba“

    Telenor treba debelo tužiti za ovo, bez obzira na namere!

  2. Stigla mi je takva poruka i prijavio sam se za Modernu kao treću dozu ali sam danas dobio odgovor samo da se javim najbližem domu zdravlja bez zakazanog termina ili bar informacije gde može Modernina vakcina da se primi.

  3. To je jako lepo što podsećaju ljude , ali od kad su brojevi mobilnih telefona javno dostuni. Ako od nekog operatera tražite nečiji broj nemožete ga dobiti, kažu da je tajna.
    Zar se operateri ne obavezuju da ih neće deliti . Nisu oni javno dobro.

  4. Primio sam dve doze Astra Zeneka vakcine. Nisam do sada video raspravu da li je potrebna i treca doza i koja. Otkud Batutu broj mog mobilnog telefona ?

  5. Supruga i ja smo primili treću, tzv. buster dozu, pa nas opet pozivaju. Ma, samo neka je veselo…

  6. Prvo pise ‘vakcina TE ceka’ pa onda’ako STE primili’. Mi, ti, vi je ocigledno tesko gradivo za Batut. Takodje, ne mozete u najblizi DZ nego tamo gde ste primili prve doze. Gde ce oni sto se vakcinisase po trznim centrima ili autobusima? Pa nela se snadju.

  7. Ko je prehladjen i to dobro…sme li dobiti treću vakcinu…i ko je preležao upalu pluça..

  8. Šta ćemo sad sa Zakonom o zaštiti podataka ličnosti? Ko je kad I zašto moj broj pustio u etar?????

  9. Dobila sam poruku za treću dozu, odem u DZ Vračar nemaju Adtrazeneku i nemaju nikakve informacije, pozovem e- upravu ni oni nemaju pojma gde kojih vakcina ima, pozovem Batut niko se ne javlja na dva telefona, stojim na ulici i šta sada, iz e- uprave savetuju da se malo prošeta po punktovima ako sam iz Beograda, koje ludilo, na kraju sednem u kola odem na Sajam primim AstraZeneku i platim 100 dinara parking pri izlasku, ko je ovde lud.

  10. Ovo je nevidjena zloupotreba licnih podataka. Ko je dao Batutu moj broj telefona i kako znaju da li sam vakcinisana il nisam. Ovo je prevazislo svaku meru. Teror i zloupotrba. Treba da se pod hitno oglasi poverenik za zastitu podataka. Jutros me zovu na mobilni iz SNS, anketiraju da li podrzavam Vucica. Odgovorila sam im ostro da je pitanje veoma nepristojno i da nemam nameru da odgovorim a da njih treba da bude sramota jer maltretiraju i plase gradjane. Ko je njima dao moj broj telefona i ime i prezime. Znaci da MTS zloupotrebljava nas preplatnicki odnos ili neka druga ustanova kojoj sam ja sa poverenjem dala moj broj mobilnog. Strasno i ne zapamcen teror!!!

  11. Odakle Batutu brojevi mobilnih telefona, za slanje SMS poruka, kada se mobilni brojevi ne vode na informacijama? Znaci dobijaju brojeve od mobilnih operatera, sa kojim pravom, gde je zastita licnih podataka.

  12. Tužiću ih. Odakle im moj broj i odakle im podatak da nisam vakcinisana? I ako nisam, ne želim jer je to moje pravo, moj izbor i moj život. Sram ih bilo.

  13. Kojim pravom ,po kom zakonu,ko im je dozvolio i dao brojeve gradjana da im salju uznemiravajuce poruke ? Ovim treba nadlezne sluzbe da se pozabave i sprece maltretiranje gradjana! Gradjani da sacuvaju poruke i podnesu tuzbe !

  14. Mislim da treba da prelistamo ugovore sa mobilnim operaterima i proverimo da li smo potpisali pristanak da dele lične informacije i brojeve telefona sa trećim licima. Ako toga nema u ugovoru, lepo tužba i raskid ugovora pa neka dele i dalje.

  15. A jel možete bar da šaljete samo onima koji nisu primili vakcinu, šta vam znači da šaljete meni ja sam vakcinisan 3X.

  16. Tuzba nista drugo.Po svemu ovome sto se desava znaci da svako moze da dobije broj bilo koga,da svako moze da maltretira sve a da nece odgovarati.Nece da moze!

  17. Primila sam 3 vakcine. Dokle ću dobijati ove poruke, maltretira ljude. Kao da sve funkcioniše u državi, samo da nas navakcinišu i Bog da nas vidi…

  18. Odakle im pravo da salju poruke?? Imamo dovoljno reklama i bilborda o vakcinaciji… sad kad su mi poslali poruku to je bila kap koja je prelila casu… sad necu Izinata!!!

  19. Pimio sam sve tri Sinofarm vakcine u pravilnim intervalima, a ipak je i meni BATUT poslao dve poruke sa pozivom da se vakcinišem?! Imaju li oni neku bazu podataka o vakcinisanim ljudima?

  20. Kolektivna tužba zbog kršenja Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Prolazi na sudu 100%, bez obzira ko je prekršio zakon i iz koje namere. Naplata odštete i nauk za svakog kome padne na pamet ovakvo kršenje naših prava.

  21. Jmbg??? Odakle moj broj telefona Batutu?? Sve u ovoj zemlji je sumnjivo!
    Mnogo su napadni.

  22. Ovo ne sme da se desava. Treba tuziti MTS. Mobilni broj je privatna informacija. Niko nema pravo da zna neciji broj ako osoba to ne zeli

  23. Trecu (kinesku) vakcinu sam primio 1. oktobra i istog dana sam dobrovoljno pristao na testiranje na antitela u cilju sagledavanja efikasnosti vakcine. Takodje 2. novembra sam isao ponovo na testiranje na antitela u halu 7 na beogradskom sajmu. I moja supruga je primila sve tri kineske vakcine i dobila SMS poziv. Ocigledno je da se vakcinisanje ne vodi azurno.

  24. Hej baš sam se zbunio koju ću vakcinu da primim. Her jeste vi normalni da mi šaljete poruke gde vam je mozak da uznemiravati ljude koji plaćaju pretplatu.

  25. Ovo je veća bolest od kovida. Šalju poruke na pola sata, više ni ne znam koliko ih je stiglo. Odakle njima pravo da spam-uju ljude? Još šalju poruke vakcinisanima???

  26. Naravno da je i meni stigla poruka (kao da ju je Ana Brnabić sročila, pozivamo Te, a posle persiranje) jer sam bila pretplatnik Telenora, od kojeg očigledno dobijaju brojeve.

  27. Odakle Batutu nasi telefoni zatim odakle im spiskovi ko je vakci isan i ko ne i kako se vazne informacije kao sto je br licne karte i JMBG moze slati na kojekave servise?

  28. Poštovani,
    Prestanite da mi šaljete poruke SMS sa pozivom na vakcinaciju. KO VAM JE DAO MOJ BROJ MOBILNOG.? To je kažnjivo. Nikome nisam pismeno ni usmeno dala saglasnost da se manipuliše i koristi sa mojim brojem mobilnog telefona. Ne uznemiravajte me i ne vršite nasilje nadamnom. Poruke ste poslali SMS jednu pre 17 čas a drugu posle 18 čas i povredili moje ljudsko pravo i javni red i mir.Moj broj mobilnog ko Vam je dao?Pitam koju silu demonstrirate? Da je Srbija kao Država pravna Vi bi sada dobili privave više po više osnova. Zato Vas opominjem ne šaqite mi poruke.Nisam ja Vaš eksperiment za manipulaciju. Ako Vam je dosadno pronadjite sebi zabavu a mene ne uznemiravajte.Znam ja šta je meni potrebno.
    Danica Canić

  29. Primila sam TRI VAKCINE,i ogorcena sto mi salju poruke za vakcinaciju,sto mi narusavaju privatnost,pri tome ne vode računa ko je primio a ko ne vakcinu,nego svima upućuju,po automatizmu.Danas smo svima dostupni,i to je strašno…G.

  30. To je dobro ali nema efekta od vakcina i nije to rešenje ali protiv toga ne postoji rešenje i niko nije siguran

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.