Batut: Vаkcinаciја prоtiv gripа i dаljе trаје

Ostavite komentar


  1. Laž.Ni jedan dom zdravlja ne očekuje bilo kakve vakcine.Po prinvilu ko će pre vakcinavija je završena u oktobru.Starije,invalide i bolesne čak ne obaveste telefonom da mogu da se vakcinišu.A oni koji nemaju ni ko fa ih preveze će umreti u stanovima.Samo u ptoteklih 30 dana preko 40 osoba samih nađenih mrtvih u stanu.U EU lični lekar xove i pita dal su za vakcinu ako je potvrdno odma dobije vreme i mesto.U nekima se zakazuje vakcina telefonom kao što se kod nas zakazuje izabrani lekar.Odmah dobijaju vreme i mesto.

  2. Mogu i da razumem kada politicari lazu, ali da jedan renomirani drzavni institut ne govori istinu ne mogu da razumem…Naruceno 400 hiljada vakcina, a penzionerska populacija 65+ broji oko 2 miliona…U Valjevu je dopremljena kolicina vakcina potrosena za 4 dana, posle je dosla jedna manja kolicina Torlakove vakcine koja se ne preporucuje mladjima od 65 godina…Sto znaci da od 10-tog oktobra populacija 65+ nije u mogucnosti da primi vakcinu protiv sezonskog gripa…Ovo odgovorno tvrdim jer u porodici imam 5 zdravstvenih radnika…Napominjem da ovih vkacina jos nema u privatnim apotekama…Toliko o brizi drzave za zdravlje populacije 65+, a 2014-te drzava je ovoj populaciji prvo zavukla ruku u dzep umanjujuci penzije…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.