Bazeni na Banjici vraćeni opštini Voždovac 1

Sportski centar na Banjici, koji je pre 25 godina dat na korišćenje Vaterpolo klubu „Partizan“, vraćen je opštini Voždovac, saopštili su iz te opštine.

Kako se navodi u saopštenju, SC Banjica, koji je državna imovina, još 1992. godine dat je na korišćenje Vaterpolo klubu „Partizan“, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac.

Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, a nakon te odluke, opština je pokrenula postupak vraćanja. Krajem prošle godine, nakon dobijenog rešenja od Grada Beograda, otpočelo je i preuzimanje sportskog centra od VK „Partizan“.

„VK ‘Partizan’ nikad nije bio vlasnik bazena na Banjici. Opština Voždovac je prekinula trend otimanja imovine i vratila građanima jedini bazen u gradu Beogradu koji im je bespravno bio oduzet“, rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić, koji je dodao da je Partizan upravljao centrom uz „ogromne  dugove od oko 120 miliona dinara“.

Saviće je naveo i da je „Banjica“ u veoma lošem stanju, „da u centar  nije ulagano decenijama, da temperatura vode i grajanje ne zadovoljavaju postavljene standarde“.

„ Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršili smo i geološka ispitivanja i pronašli termalne vode koje će biti iskorišćenje za grejanje celog sprotskog centra i vode u bazenima“, naveo je Savić.

Savić je u saopštenju istakao da „opština želi da podrži rad najtrofejnijeg vaterpolo kluba“, te da je „ponudila upravi kluba da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu“. On je dodao da će „ulaganjima opštine u sportski centar na Banjici biti stvoreni bolji uslovi, ne samo za vaterpoliste VK „Partizan“, već i za sve stanovnika opštine Voždovac i Beograda, od najstarijih do najmađih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari