BBC planira da otpusti 500 radnika u roku od dve godine 1foto: Shutterstock/Michael715

Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si (BBC) saopštila je danas da planira da otpusti 500 radnika do ;kraja marta 2026. godine u okviru plana velike ekonomske transformacije.

Povodom objavljivanja svog godišnjeg izveštaja, Bi-Bi-Si je ukazao da je njegova radna snaga pala za skoro 2.000 radnih mesta ili deset odsto u poslednjih pet godina.

„Do kraja marta 2026. očekujemo smanjenje za oko 500 radnih mesta“, navodi BBC u saopštenju.

Pored godišnjeg plana uštede od 594 miliona evra koji je objavljen pre dve godine, BBC sprovodi i dodatni plan za smanjenje potrošnje na 237 miliona evra, koji je najavila prošlog marta.

Bitna medijska institucija Velikoj Britaniji je na meti kritika od strane konzervativaca, koji su izgubili vlast od laburista tokom parlamentarnih izbora 4. jula.

Suočena je sa odlivom mlade publike iz tradicionalnih medija u korist društvenih platformi i mreža, kao i sa sve većim preispitivanjem načina finansiranja.

U martu je njen generalni direktor Tim Dejvi rekao da BBC ispituje različite opcije za reformu naknade za licencu, svog glavnog izvora finansiranja, nakon 2028. godine, kada ističe aktuelna povelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari