Bećković: Najveća opasnost preti od pesnika i istoričara

Zvanični Beograd potvrdio da je srpskim intelektualcima zabranjen ulazak u Crnu Goru

Ostavite komentar


  1. Gde li su, juče i danas, ovi srpski „nezavisni“, novinari, pesnici, intelektualci, glumci, političari?! Gde su društva za zaštitu ljudskih prava, za borbu protiv diskriminacije i državnog terora?! Gde su „Žene u crnom“, zašto su svi zamukli? Nema nikakvog komešanja, nema protesta, nema gostovanja na, takodje, „nezavisnim“ televizijama?! Ovih dana sve bruji od one sramote koja je osvanula na naslovnoj strani „Ilustrovane politike“ ali, kada su ovi naši pesnici, istoričari i pravnici u pitanju, koji, na njihovu žalost, nisu naši istomišljenici, neka ih biju, neka ih zatvaraju, neka im zabranjuju kretanje?! Dokle su god „nezavisni“ ovako jadni i zavisni, dokle god se radujemo tudjem zlu, „tapkaćemo“ u mestu. Meni ovaj muk, ovo neoglašavanje, srpske intelektualne „elite“, predstavlja poslednji stadijum moralne i duhovne bede. Ljudi moji, postoje prava, postoje slobode, koje su zagarantovane, verovali ili ne, čak i onima koje mi mrzimo?! Kada to, ova naša, kukavna, jadna i gologuza elita shvati, sve će se pomeriti, naravno, na bolje

    1. Zabrana je opravdana, jer su ova lica srpski sovinisti. Zato nema svih ovih koje prozivate

    2. Ne znam zaista ko su ova dva druga gospodina, ali Matija Bećković i Čedomir Antić su ratni huškači i šovinisti.
      Zato palac gore crnogorskom rukovodstvu za njih dvojicu.

  2. Kada covek vidi ovako malo komentara, na ovako bitnoj temi, odma mu je jasno da o ovom dvojcu, niko nista lepo nije imao da napise. I da je potez CG veoma opravdan. Te ih moderacija, na ovaj nacin pokusava zastiti, od negativnih komentara. Sto odprilike, razotkriva, kuda je (jos davno) zaplovio Danas.

  3. Kakav pesnik i istoricar,sacuvaj boze…
    Drzave imaju pravo da se stite kako znaju i umeju od smutljivaca.Ne kazem da je zabrana ulaska najsrecnije resenje,ali ja ovu dvojicu ne bih pustila u kucu.

  4. AKADEMIK SANU MATIJA BEĆKOVIĆ
    Kakav je Državni razlog za zabranu ulaska Akademika Bećkovića u C.G. Javni mediji nisu zabeležili da je ugrožavao javni red i mir. Znači, bio je miran. Pa ipak mu je zabranjen ulaz, što znači da postoji razlog. Ne ugrožava javni red i mir kad udje. Medjutim kad Akademik Bećković izadje On, faktički, ne može da ugrožava javni red imir u C.G. Teorijski, Akademik bi mogao i daljinski iz druge države da ugrožava red i mir u C.G. Medjutim, svaka susedna država, npr. R.S. ili R.S., ili neka treća, bi registrovale i sankkcionisale što Akademik na njihovim teritorijama krši propise o javnom redu imiru R. Crne Gore, što do sada nije službeno registrovano niti sankcionisano. Tu se već normalan um zaustavlja. Dalje, ipak, sve je moguće, ali ne u stvarnosti već samo u formatu fantazije. Sad je bitno pravilno oceniti ko je taj od njih dvoje ko daljinski fiktivno i opasno nasrće na red i mir u R. C.G., odnosno ko je taj u R.C.G. ko Akdemiku Srpske Akademije Nauka i Umetnosti, Bećkoviću javno zabranjuje ulaz u Državu C.G., koristeći se fenomenom odbrane Države od stvarnog Akademika iz susedne Države i od njegovog opasnog fantazmagoričnog napada na red i mir jedne „fresch pečene“ NATO-m zaštićene Države? Ministar unutrašnjih poslova R. C:G. Samovoljno tako, nikako, da odluči protiv Akademika Bećkovića, to je moguće, ali po svetom državnom pravilu iz ovaakve priče, to nije moguće. Dakle ostaje nam još samo,,, znači Šef, a eventualno odskora i njegov ŠEF. Ovaj Drugi još uvek bezbrižan, jer nije pročitao pesme Akademika Matije Bećkovića. Medjutim Onaj Večno Prvi je, sa dužnom Državno pažnjom, svaku sebi dao upamet, da bude načitaniji od Naroda, jer ga noćima po crnogorskim vrletima razvejava osnovana sumnja da Narod svog, u Srbiji Akademika, Matiju Bećkovića više voli videti i čuti no Njega. Eto, zato, nam nije dato još i Državno obrazloženje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.