Begović: Čekamo konstruktivne ideje naučnika o projektu „Jadar'“

Ostavite komentar


  1. Ne može da komentariše da se nekom ne zameri. Biolog ne zna šta bi rudnik napravio prirodi i zemljištu?

  2. Pa imas studiju potpisanu od 30 najumnijih i najstrucnijih ljudi u srbiji svi akademici da je to rudarenje stetno, pa imas studiju bioloskog fakulteta takodje u istom obliku i ko jos treba da kaze suprotno, strucnjaci Rio Tinta. Pa nismo deca aman, nego se tu neko dobro „OMRSIO“ i sad to hoce na siku da istera. Valjda je dosta raseljavanja i proterivanja Srba po celoj bivsoj Jugi, a onda sad sa Kosova i jos da pocnemo iz srca Sumadije i najplodne Jadar „planine“ kakpo rece prepametna prenijerka, e onda smo dotakli dno sa unistavanjem sopstvenog naroda.

  3. Хм! Биолог-шкиња нема појма шта би се десило ако крене ископавање литијума?! Па где је та завршила факултет? Је л’ и она дошла са Мегатренда, као наш политичари?

  4. SANU nije dovoljno kompetentna?
    Možda „akademija mladih ludara“, neki sa kupljenim diplomama (od srednje škole do fakulteta), oni koji prepisuju doktorate, ili doktoriraju na livadama?
    Koga čekate?
    „Stručnjake“ RT?
    Čekate one koji se slažu sa kopanjem?
    Koga neće biti.
    Shvatite.

  5. NAŠI STRUČNJACI SE IZJASNISE,NIJE VAM PO VOLJI PA ČEKATE IZJASNJENJE SOLCOVIH, ONI SU NAM PRIJATELJI DOKAZASE TO JOS U PROSLOM VEKU

  6. Шта значи „конструктивно“? То што постоји 12 пројеката широм Европе не значи да ће да се реализују, већ да се о њина размишља. Али не размишља држава већ инвеститори који треба да процене да ли ће у то да инвестирају. Ја сам против рудника у Јадру јер тај део Србије нема традицију рударења. Грађани Србије неће копати ту руду већ ће доћи Конези, Индијци, Напалци, деца из Конга … који ће са населити у долини Јадра. Са породицам, наравно. И шта ћемо добити? Срба у Србији ионако има све мање.

  7. Takve projekte ostavite tim zemljama, zato što su uređene i kod njih vladaju zakoni. Kod njih nije na vlasti divlja mafijaška horda iza koje kamen na kamenu neće ostati a zakoni im leže u topuzu, kao kod nas u Srbiji. Zarobljeni mediji, pogažen Ustav i zakoni, zarobljene institucije, zarobljena drzava i stanovnici kao u logoru. Čuvari i gazda logora im zatvorili oči i uši, prigrabili sve drzavne medije a ugasili sve nezavisne, pa narod zna samo ono šta im čuvar logora pušta sa razglasa (svi mediji, RTS, Pink, Hepi, Alo, Informer…..) . Mi smo okupirana zemlja od strane mafije i moramo prvo da se oslobodnimo, da povratimo vadavinu zakona i instutucije kontrole naše države a ne mafije, pa da Vi kao biolog smete da kažete koliku štetu će prirodi i nama kao ljudskim bićima da nanese takav rudnik u rukama apsolutno nesavesnog poslovnog partnera za taj posao, kao što je Rio Tinto, planetarni trovač i zločinac. A što sada ne smete ni to da kažete, mada Vam je struka (biologija i život kao takav), nego će „ekonomisti da kažu“ da li ćemo preživeti? Vi ne znate? Strah Vas je da kažete? Eto, vidite zašto za nas kao zemlju takav posao nije i neće skoro biti. Za to ćemo se pobrinuti svi mi kojima je stalo do života, a ima nas, nismo svi prodali ovo malo zemlje za tepsiju ribe… ili šaku srebrnjaka, kako ko.

  8. Шта тачно подразумевате под појмом „конструктивно“? Да се сагласе са вама мимо своје памети? Да нађу решење како треба копати и прерађивати руду, што није њихов посао? Морате направити разлику између научника, технолога и инжењера.

  9. Nema potrebe posle ovakvog podcenjivanja naroda i sibicarenja …
    Eksplotacija je nemoguca ….

  10. Nemojte nas više zamajavati, ova ,kao i druga rudarenja fašističkih rudarskih hordi po Srbiji su streljanje Srbije ,a dželati nas ubeđuju da to nije tako.Pucaju u srce Srbije,a to su reke,vode, šume,zemljište ,vazduh.
    I sada ova birokratska osoba, bez skrupula ,sa glumljenom tolerancijom, uljudnošću ,lupeta i priča nebuloze.
    Ne trebaju istaživanja,150 godina krvavih tragova iza Rio Tinta, po svim zemljama koje su oni ,,usrećili“ su trag smrti, korupcije, uništenja ,zagađenja,ratova ,bede, očaja gladi.
    I još nas dželati sa glavnim svojim posilnim Vučićem ubeđuju u blagodeti prosperiteta.
    To je kao da su nacisti u Dahau ili Aušvicu ,obećavali logorašima da idu u parno kupatilo,da se opuste, a ne u komore.
    Gospđo ,to što vi u ,,rukavicama“ pričate , ne umanjuje vašu ,malu,ali pokvarenu ulogu u pozorištu zločina,koji vodi Vučić.
    Vrlo ste svesni da je Rio TInto ,kao i Dandi, Ziđin, Linglong i slične ,,destilerije“ smrt,bolest, uzas, nasilje nad Srbijom.I vi ste na svoj poltronski,,umiven način deo tog pozorišta.
    Tako gospođo i vi sržte deo u lancu ubijanja Srbije.
    Pakao je prazan, satane su među nama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.