Posle večerašnjih mečeva u Ligi šampiona biće poznato koja će dva tima u četvrtfinale, ali i ko će se oprostiti od elitnog takmičenja već u osmini finala, iako pre početka takmičenja nije tako najavljivao. Prednost brane Mančester junajted i Lion, koji su u prvim duelima minimalno slavili protiv Milana, odnosno Real Madrida.

Na Old Trafordu je već sve spremno za slavlje, jer je Mančester u prvom meču slavio sa 3:2 na gostovanju u Milanu, ali emocije su se u poslednjem trenutku znatno pomešale. Prvo, zbog toga što je najbolji igrač ove sezone Vejn Runi, zbog povrede pod znakom pitanja za večerašnji meč, a drugo zato što će se jedna od najvećih zvezda „crvenih đavola“ Dejvid Bekama, ponovo pokloniti Mančesterovim tribinama. Fanovi domaćih su ostali u šoku kada su čuli „Beksove“ izjave.

– Navijači Mančestera su bili sjajni prema meni u prvom meču i hvala im na tome. Bilo je predivno čuti njihovu pesmu, a kako će tek biti na Old Trafordu kada ih bude 70.000, mogu samo da zamislim. Večeras će moje emocije biti na izuzetno visokom nivou, jer je ovo mesto gde sam proveo najlepše trenutke u životu – rekao je Bekam.

Ništa manje interesantno i neizvesno neće biti ni u Madridu. Navijači „kraljevskog kluba“ su već poručili da više nema opuštanja, a tako misle i igrači. Ulogu lidera u timu preuzeo je Kristijano Ronaldo.

– Tim je u odličnoj formi, igramo kod kuće pred punim tribinama i ne vidim kako bi mogli da opravdamo eventualni neuspeh. Uveren sam da idemo u četvrtfinale i to stalno pričam saigračima. O fudbalerima Liona znamo beš sve, ali nam je večeras najophodniji pobednički mentalitet. Igraćemo svoju igru, a navijačima obećavam pobedu, ali i pogled ka veoma željenoj desetoj tituli prvaka Lige šampiona – samouvereno poručuje Kristijano Ronaldo.

Francuski tim ima minimalnu prednost (1:0) iz prvog meča, ali ih više od Ronaldovih izjava plaši zdravstveno stanje najboljih fudbalera. Najstandardniji veznjak Liona Mihael Bastos, na prošloj utakmici francuskog šampionata protiv Bulonja, povredio je mišić pa sigurno neće igrati na Santjago Bernabeu. Njegovo mesto u timu zauzeće Miralem Pjanić, reprezentativac BiH.

Pato spreman

Mladi napadač Milana Alešandre Pato, stigao je u Mančester sa ekipom i biće na raspolaganju treneru Leonardu za večerašnji meč. Međutim, nije sigurno i da će biti od prvog minuta na terenu, jer je njegova povreda kolena veoma specifična. Pato je zbog ove situacije propustio nekoliko mečeva u Seriji A i prijateljski meč reprezentacije Brazila protiv Republike Irske.

Lipi: „Roso-neri“ idu dalje

I pored poraza u prvom meču na San Siru, selektor italijanske reprezentacije Marčelo Lipi, veruje da Milan može do četvrtfinala Lige šampiona. „Nije realno očekivati još jedan poraz Milana. Verujem u trenera Milana Leonarda, a italijanski tim je u prvoj utakmici trebalo da pobedi sa tri gola razlike. Očekujem da im se to vrati na Old Trafordu“, objasnio je Lipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari