Bekić: Za kolektivni imunitet potrebno bar još milion vakcinisanih

Ostavite komentar


  1. Dakle, vakcinisanje pod izgovorom kolektivnog imuniteta je u krajnju ruku upitno, a da bude obavezno za bilo koga u drzavnoj sluzni nije ustavno. Gresim li? Cak i da uvedu lex specialis, ne verujem da ce biti vajde… potrbno dokazati prvo da je kolektivni imunitet moguc i da vakcinisanje ima smisla. Koliko je zasad poznato, antitela traju pola godine.

  2. Niste se izborili sa 100 drugih bolesti, umiru vam svaki dan, umiru od gladi, nemastine, neadekvatnog i pogresnog lecenja, cekanje na operacije.. u cemu je razlika oko savesti?

  3. Jer, toliko je vakcina ostalo na lageru, pa da se ne bace. A onda nova tura i pritisci, dok zdravstvo, školstvo, kultura i privreda propadaju.

  4. Ma dajte neku nagradnu igru tipa STAN za Krdostan…!! I vec za dve-tri godine ( najvise)…pobedismo, jer nema poraza od zaraza…!!

  5. A kako znate da tih milion vakcinisanih nemaju antitela i prirodno stečeni imunitet tj.da poeduju MEMORY cells !Hoću reći da je pogrešno neselektivno vakcinisati umesto da se vakcinišu samo oni koji apsolutno ne poseduju antitela !

  6. Kako bi gospodin koordinator punkta Bekić objasnio činjenicu da je Izrael vakcinisao više od 80% stanovništva i nije dobio kolektivni imunitet?

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 7

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.