U organizaciji Jedriličarskog saveza Srbije, Brodarskog kluba „Metalac’’ Smederevo i opštine Golubac, u ovom gradu na Dunavu je proteklog vikenda održan Dunavski kup i prvenstvo države u jedrenju na vodi za klasu Mikro, a otvoren je i kamp za najperspektivijije jedriličare u Srbiji.


Pobednik Dunavskog kupa u klasi „Mikro’’ za ovu godinu je Đorđe Poznić iz Brodarskog kluba „Metalac’’ iz Smedereva, drugo mesto osvojio je Dejan Antić iz JK „Zemun’’, dak je bronzana medalja pripala Draganu Vasilijeviću iz JK „Gemaks’’ koji je i na ovde održanom državnom prvenstvu u seriji tri regate postao prvak države, srebrnu medalju osvojio je Jovan Crnogorac iz JK „Zemun’’ dok je treći na cilj stigao njegov klupski kolega Vladimir Mitrović.

– U Dunavskom kupu učestvovalo je 16 velikih brodova sa 45 jedriličara iz 6 klubova iz Srbije i održano za tri dana sedam regata. Na prvenstvu Srbije u seriji tri regate u protekla tri dana održano je 17 trka uz učešće 24 broda sa 72 jedriličara. I pored jakog vetra koji je za vreme trajanja prvenstva duvao,sve je proteklo bez problema i nije bilo nikakvih prevrtanja,sudara ili drugih posledica po jedriličare – kaže direktor regate i prvenstva Dragan Knježević-Knez iz Jedriličarskog saveza Srbije.

Jedriličarski savez Srbije uz pomoć opštine Golubac pre desetak godina izgradio je Jedriličarski centar sportova na vodi, jedini ovakve vrste u Srbiji. Posle Golupca jedriličari se sele u Donji Milanovac gde će učestvovati na Međunarodnom kupu „Đerdapa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari