Bura u teniskom svetu u našoj zemlji se ne smiruje, čak naprotiv, u „igru“ se svakim danom uključuju novi akteri, pa će pat pozicija verovatno biti sve do Skupštine Teniskog saveza Srbije i izbora novog rukovodstva. Otvorene optužbe o prljavim radnjama u trci za predsednika TSS mogle bi da završe i na sudu koji bi odlučivao da li je bilo klevetanja, odnosno zloupotreba pa čak i nameštanja mišljenja javnosti na brojnim internet forumima. Naime, protivnici aktuelnog predsednika TSS tvrde da on i ljudi oko njega stoje iza komentara na sajtovima koji skoro stoprocentno negoduju uplitanje familije Đoković u rad saveza.


Ono što je sigurno to je da će se predsednik birati između najmanje tri kandidata – aktuelnog predsednika Slobodana Živojinovića, prvog čoveka TK „Partizan“ Dušana Grujića, odnosno kandidata koji bi predstavljao grupu okupljenu oko porodice Đoković.

Struja koju predvode Đokovići, a podržavaju svi članovi Dejvis kup reprezentacije i selektor, predočila je navodne propuste i prazna obećanja koje staro rukovodstvo nije ispunilo, ali i plan budućeg poslovanja TSS kao finansijski održivog tela. Oni su sigurni u svoju pobedu i koncept funkcionisanja koji bi stajao iza igrača i pružao im podršku, kako finansijsku tako i organizacionu, ali i obećavaju izgradnju teniskog centra „koji se godinama obećava“.

Sa druge strane Slobodan Živojinović se obratio saopštenjem za medije u kojem ističe da jedva iščekuje Skupštinu TSS na kojoj je uveren da će mu delegati dati nov mandat da završi započeto. On je ujedno optužio preostale kandidate da namerno izazivaju incidente na sastancima regionalnih saveza. Grujić kao treći kandidat takođe osporava rad dosadašnjeg rukovodstva, ali i podstiče na razgovor sve, za sada, tri strane kako bi se eventualno pronašao kompromis koji bi doneo dobro tenisu u Srbiji i uslove za rad budućih šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari