Belivuk izneo odbranu: "Podaci sa "Skaja" su fotošopirani i montirani" 1Stefan Tomasevic/ATAImages

Optuženi vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk, koja se optužnicom tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, u Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku iznošenja svoje odbrane istakao je da je materijal sa aplikacije „Skaj“ montiran i fotošopiran.

Belivuk je najpre rekao da će nastaviti iznošenje odbrane ali da se neće osvrtati na materijal koji je dobijen putem međunarodne pravne pomoći, odnosno sa aplikacije „Skaj“ jer, kako tvrdi, to je nezakonit dokaz, prenosi RTS.

Dodao je da je taj materijal „fotošopiran i montiran“. Belivuk nije želeo da odgovara na pitanja sudije, tužilaštva i advokata.

Nakon njega iznošenje odbrane je započeo Marko Miljković. Na početku ročišta sudija je spojila postupak u odnosnu na optuženog Borisa Karapandžića, koji je izostao sa prethodnog suđenja, a on je ponovo negirao krivicu.

Karapandžićev branilac Ivana Ostojić je obavestila sud da je postao student Pravnog fakulteta. Ovaj postupak je u junu krenuo ispočetka zbog promene predsednice veća koja je otišla u penziju.

Na prethodnim ročištima tužilac je pročitao optužnicu, a potom su branioci izneli uvodna izlaganja.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba od kojih se njih 12 brani sa slobode, dok su ostali u pritvoru.

Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari