Belorusko ministarstvo komunikacija zainteresovano za saradnju sa Telekomom 1foto: R.Z./ATAImages

U okviru radne posete Belorusiji koja je realizovana 28. i 29. avgusta 2024. godine, na poziv beloruske strane, delegacija Ministarstva informisanja i telekomunikacija predvođena ministrom Dejanom Ristićem, održala je sastanak sa delegacijom Ministarstva komunikacije i informatizacije Republike Belorusije, saopštilo je ovo ministarstvo.

Kako se navodi, tokom razgovora bilo je reči o unapređenju saradnje u oblasti telekomunikacija, razmeni iskustava u oblasti poštanskog saobraćaja i daljem osnaživanju saradnje dve zemlje u ovim sektorima.

Tom prilikom, ukazano je na to da postoji prostor i obostrana spremnost za dalje unapređenje i osnaživanje saradnje dve prijateljske zemlje u široj oblasti telekomunikacija, kao i mogućnost za zajednički nastup na trećim tržištima.

U saopštenju je istaknuto da je beloruska strana izrazila je interesovanje JP ”Beltelekom“ za uspostavljanje saradnje sa “Telekom Srbija“ AD.

Takođe, delegacija Ministarstva obišla je industrijski park ,,Veliki kamen’’ i tom prilikom se upoznala sa radom vodećih beloruskih telekomunikacionih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari