Bivša pakistanska premijerka Benazir Buto, ubijena u samoubilačkom bombaškom napadu nedaleko od Islamabada, preminula je od posledica povreda glave a nije pogođena metkom, kako se tvrdilo, zaključili su istražitelji iz britanskog Skotland jarda u izveštaju koji je objavljen juče.

Bivša pakistanska premijerka Benazir Buto, ubijena u samoubilačkom bombaškom napadu nedaleko od Islamabada, preminula je od posledica povreda glave a nije pogođena metkom, kako se tvrdilo, zaključili su istražitelji iz britanskog Skotland jarda u izveštaju koji je objavljen juče. Takav nalaz podudara se s verzijom koju je o njenom ubistvu javnosti predočila vlada Pakistana.
U izveštaju koji je potpisao glavni inspektor Skotland jarda Džon Mekbrejn navodi se da je jedini uzrok smrti nekadašnje premijerke i liderke Narodne stranke Pakistana fraktura lobanje koju je zadobila kada je od siline eksplozije udarila glavom u krov blindiranog automobila u kojem se nalazila.
„Prilikom detonacije ona je snažno udarila u krov automobila, a ta povreda bila je fatalna“, navodi se u tom dokumentu. Takođe je saopšteno da je postojao jedan napadač koji je ispalio hice u bivšu premijerku, a potom aktivirao eksplozivnu napravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari