Benefit svirka za kupovinu sadnica u Subotici: Nastupaju novosadski bendovi De Limanos i Shoplifters 1Foto: Natalija Jakovljević

„Cilj nam je da sakupimo sredstva od kojih ćemo kupiti mladice autohtonih vrsta drveća, koje ćemo posaditi na prikladnu površinu u Subotici i time ga malo ozeleniti“, navode u Udruženju Ekoslavija koja će tim povodom organizovati benefit svirku za sadnice.

Na svirci nastupaju novosadski bendovi: De Limanos i Shoplifters, a nakon svirki muziku bira DJ Daniel Tikvicki.

Ulaznica je dobrovoljni prilog za kupovinu sadnica.

De Limanos je punk-rock bend iz Novog Sada koji je nastao u jesen 2021. godine. Bend je okupio bivše članove popularanih novosadskih bendova poput Atheist Rap, Blitzkrieg, Mitesers, Lazarath, i druge.

U planu je da krajem godine objave album prvenac za SKC Novi Sad, a trenutno su aktuelni novi singlovi „Želja“ i „Branša“, za koji je snimljen i spot. Veliku pažnju publike do sada je privukla pesma „Provalija“, a bend je imao i prilike da se uživo predstavi publici na nekoliko festivala.

Shoplifters su stari pop punk muzičari iz Novog Sada i u karijeri dugoj 20 godina ovo će im biti prvi nastup u Subotici. Članovi benda trenutno pripremaju materijal za svoj četvrti studijski album koji bio trebao da se pojavi početkom sledeće godine.

DJ Daniel Tikvicki je sve samo ne DJ. Ipak, njegov muzički eklekticizam i iskustvo u andergraundu ga je u par navrata doveo do toga da je puštao muziku u Nišu, Beogradu i u Subotici. Pošto voli da isprati atmosferu događaja i učesnike, ovom prilikom će se osvrnuti na bogatu novosadsku scenu, u svim njenim oblicima.

Donatorska svirka će biti održana u subotu, 5. novembra, u subotičkom Klubu Mladost, sa početkom u 21:30 časova.

Benefit svirka za kupovinu sadnica u Subotici: Nastupaju novosadski bendovi De Limanos i Shoplifters 2

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari