Rafael Benitez naslediće Žozea Murinja na klupi milanskog Intera i kao Portugalac ima punu podršku prvog čoveka kluba.

Naime, kako je izjavio predsednik milanskog kluba Masimo Morati, dovođenje Beniteza obećava još jednu uspešnu sezonu, bez obzira na činjenicu što Španac nije zablistao ove godine sa Liverpulom. Uprava Intera veruje da će Benitez nastaviti seriju dobrih rezultata koje je postigao Murinjo i zato nastoje da saradnju ozvaniče do kraja nedelje.

Prema pisanju italijanskih medija, 50-godišnji Španac bi trebalo da zarađuje od tri do pet miliona godišnje, mada su neki išli i do cifre od sedam miliona. Ugovor bi trebalo da obezbedi Benitezu tri sigurne sezone na kormilu šampionskog klupa, s tim što je ostavljena mogućnost da se produži na još godinu dana. Morati je u pogledu novca ostao suzdržan uz jedino obrazloženje da su pregovori bili „ normalni i brzi“.

Zajedno sa Benitezom, na klupu Intera trebalo bi da dođu i njegovi pomoćnici: asistent Maurisio Pelegrini, kondicioni trener Pako de Minel i trener golmana Ćavi Valero.

Morati nije krio razgovor o pojačanjima za predstojeću sezonu, ali je dodao da za to ima vremena. Međutim, spekuliše se da će Argentinac Havijer Maskerano i ruski internacionalac Alan Degoev, član CSKA Moskva, među prvima pojačati redove Intera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari