Medijske spekulacije koje danima potresaju Apeninsko poluostrvo juče su i zvanično potvrđene, Rafael Benitez nije više trener Intera. Šampion Evrope i sveta i Španac sporazumno su raskinuli ugovor i to samo šest meseci nakon što je na klupi „nero-azura“ nasledio Žozea Murinja.

 – Ugovor je raskinut na obostrani pristanak i određeno obeštećenje. Klub se zahvaljuje Benitezu za obavljeni posao na čelu tima, koji je vodio ekipu do trofeja u Superkupu Italije i FIFA svetskom prvenstvu klubova. Benitez je zahvalan Interu zbog važnog profesionalnog iskustva koje je stekao u klubu i na svim pobedama koje su zajedno ostvarene – stoji na zvaničnoj stranici šampiona Italije. Međutim, nije naveden iznos obeštećenja za koje se u medijima spekuliše da iznosi čak osam miliona evra.

Podsetimo, o smeni Beniteza počelo je da se nagađa nakon loših igara u Seriji A i velikog bodovnog zaostatka za liderom Milanom, kao i drugog mesta osvojenog u grupi u Ligi šampiona. Špancu da zadrži posao nije pomoglo ni osvajanje šampionata sveta za klubove, verovatno zato što je nakon tog uspeha „prozvao“ predsednika Masima Moratija da mu obezbedi novac za pojačanja u zimskom prelaznom roku ukoliko želi rezultate. Kao mogući naslednik Beniteza spominje se Brazilac Leonardo koji je u karijeri jedino trenirao gradskog rivala Milan, ali i Fabio Kapelo, Đovani Trapatoni i Valter Zenga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari