Beo čista: Na kompleksu deponije u Vinči stalno prisutno oko 60 vrsta ptica

Ostavite komentar


  1. Bara u Vinči se zove Vinčanska bara, a ne tako kako je ovaj gospodin nazvao. Ovaj ekosistem obuhvata 20% plavnih područja Beograda, i nalazi se u neposrednoj blizini nekadašnje Vinčanske ade (pogledati kartografski materijal iz 18.veka na ovamo). Nametanje pogrešnog naziva za Vinčansku baru, zapravo ima za cilj da se nastavi medijsko spinovanje i pokaže kako BeoČista energija brine o pticama u nekoj bari za koju niko nije čuo. Brinu tako što ptice hrane smećem i grade im gnezda na deponiji, umesto da daju doprinos očuvanju i uređenju barskog ekosistema koji je zatrpan divljim deponijama i na konstantom udaru zbog nelegalne seče šuma, a od nedavno i zbog stihijske izgradnje sojenica!!!!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće 8

Pazite gde pijete vodu po ovoj vrućini: Samo na jednoj javnoj česmi u Beogradu izvorska voda bezbedna za piće

U potrazi da se rashlade na visokim temperaturama neki će posegnuti za prvom vodom na koju naiđu. Ukoliko vas put navede pored neke od javnih česama sa izvoskom vodom na teritoriji Beograda treba biti obazriv, jer poslednji rezultati ispitivanja kvaliteta te vode koje je obavio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u junu, nisu ni zadovoljavajući.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.