Beograd najtopliji u poslednjih 130 godina

Oboren temperaturni rekord

Ostavite komentar


  1. Gospodo, ovo nije tačno!!! 2007 godine je izmereno 43 stepena, kada je voditeljka Pink-ovog dnevnika izjavila "Nisam verovala da ću ovo ikada izgovoriti: sutra će se temperatura spustiti za desetak stepeni i biće prijatnih 35", a karikatura u Blic-u je bila sa dvojicom beduina koji jašu kamile od kojih jedan komentariše: Uh što je toplo, skoro kao u Srbiji!
    Inače i davne 1983 je izmeren 41 stepen u Beogradu i to u septembru, posle par oblačnih noći i sunčanih dana… školska godina je tek bila počela.
    Ne znam zašto, ali se stalno pominje a 1939-ta, izgleda da je to poslednja arhivirana godina, posle su rezultati, izgleda, bacani, a niko ne lista štampu, a i ne seća se. Koga, uopšte i briga vremenska linija (time-line) u novinarstvu, zar ne!? Ovako je interesantnije i dramatičnije: svako leto je najtoplije, i svaka zima je najhladnija. Ali nije tako, zar ne!?

  2. Nije Beograd najtopliji u poslednjih 130 godina, nego se to odnosi samo na najtopliji 5. avgust u poslednjih 130 godina. A Beograd je bio dosta topliji pre 10 godina kada je izmereno 45 stepeni.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.