Beograd ponovo među najzagađenijim gradovima na svetu

Ostavite komentar


  1. Ma nije samo Beograd bitan. Pogledajte Valjevo. Na korak do elementarne nepogode ali posto je to unutrasnjost to nije bitno i o tome se ne pise jer tamo verovatno zive manje vredni ljudi

    1. Vas komentar slika rijalitija…u Beogradu zivi cca 2.000.000, niko ne kaze da je u Valjevu super situacija…a tebi ako je krivo dodji kod nas u BG da disemo zajedno.

  2. Molim vas da uklonite dezinformaciju da je na Vračaru i Zelenom brdu kvalitet vazduha dobar. Ako pogledate detalje merenja te dve merne stanice, videćete da u njima nema podataka o nivou PM (najopasnijih) čestica, pa pošto su nivoi ostalih gasova u granicama normale, stanica daje podatak da je kvalitet vazduha u redu, što ne odgovara stvarnosti. U stvarnosti, kvalitet vazduha na Vračaru je skoro isti kao i na Starom gradu, znači opasan po život zbog prisustva PM čestica u vazduhu i do 10 puta više od dozvoljenog (jutros je bio čak 360!). Danas bi trebalo, zajedno sa ostalim normalnim medijima, da pokrene veliku kampanju da se svest o ovom ogromnom i po život opasnom problemu podigne na najviši mogući nivo, jer svi udišemo otrov svakodnevno a niko ništa ne čini po tom pitanju. Pogledajte na internetu kakve mere preuzimaju evropski gradovi u takvim slučajevima, ograničenje javnog saobraćaja, isključivanje vozila sa prljavim motorima iz saobraćaja, privremeno zatvaranje fabrika zagađivača itd. Svi su gurnuli glavu u pesak i možda će je podići tek kad za 5 godina dobiju čestitku sa onkologije.

  3. Jeste li normalni, nema vise zagadjenja u Srbiji, ministar Trivan je zabranio najlonske kese!

  4. Na Vračaru i Zelenom brdu je dobar zato što se ne mere automatski PM10 čestice, koje su uzrok najlošije kategorije vazduha na Mostaru, Novom Beogradu i Dorćolu, inače je istog, lošeg kvaliteta kao i na ostalim mernim mestima u Beogradu što se može proveriti iz godišnjeg izveštaja na sajtu agencije.

  5. Covece – koliko su te maniulacije i koliko je to ocigledno!
    Mislite da ne znamo zasto to radite?
    Mislite da necete za to odgovarati i mislite da cemo dozvoliti da nam radite to sto ste naumili?

  6. Na ovako važnu temu samo 5 komentara. Ljudi, pa mi stvarno nismo normalni. Od ove nakaradnae vlasti ni reči o zagađenju. Rasipaju novac iz buđzeta /naš novac/ samo tako. RS 25 mil. crkvi neograničeno, zidaju stadione, a narod umire.

  7. Jasno je da u ovom periodu godine ne postoji preko potrebno strujanje vazduha koji ce u dolazecim godinama biti sve zagadjeniji.Uz to treba dodati da je prosecna popunjenost automobila (10 god. starost u proseku) 1.5 covek.Automobila je sve vise.I za kraj komentara, nema sanse da u BG-u zivi oko 2 mil. ljudi, necemo da preterujemo.Nikad nece ni biti toliko, pomrecemo u medjuvremenu od zagadjenosti.

Ostavite komentar


Društvo

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju 10

Simptomi urinarne infekcije i koga češće pogađaju

Urirnarne infekcije jedan su od čestih razloga zbog kojih se javljamo lekaru, naročito leti. Učestalo mokrenje, bol, peckanje prilikom mokrenja, urin neprijatnog mirisa, mutan ili tamno prebojen, bol u donjem delu stomaka, krv u urinu, povišena temperatura najčešći su znakovi koji prate urinarne infekcije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.