Zakazan Beograd Prajd 2025. 1foto FoNet/Aleksandar Barda

Beograd Prajd 2025. godine zakazan je za 6. septembar, a Nedelja ponosa počeće 1. septembra i trajaće sedam dana, saopštio je Prajd info centar.

U saopštenju je naveo da nakon još jednog uspešnog i mirnog Prajda, koji je održan prošlog vikenda u Beogradu, ostaje osam zahteva Beograd Prajda, koji se nisu menjali godinama.

„Zahtevamo od vlasti da do sledeće šetnje učine konkretne korake ka usvajanju Zakona o istopolnim partnerstvima i rodnom identitetu. Sa jednog od najvećih Prajdova ikada održanim u Beogradu poslata je jasna poruka da nasilje usmereno ka LGBTI+ zajednici neće biti tolerisano, zbog čega tražimo od nadležnih organa da procesuiraju i sankcionišu sve nasilnike koji čine zločine iz mržnje“, stoji u saopštenju.

Ovogodišnja Nedelja ponosa, održana pod sloganom „Ponos su ljudi“, imala je više od 40 događaja, uključujući pozorišne predstave, izložbe i razgovore sa zajednicom.

„Sledeće godine očekujemo još veći broj dogadjaja i pozivamo čitavu zajednicu da se uključi u kreiranje sadržaja tokom Nedelje ponosa. Beograd Prajd se zahvaljuje svim volonterkama i volonterima koji su svojim zalaganjem Prajd učinili uspešnim. Zbog toga poručujemo čitavoj zajednici i svim saveznicama i saveznicima – Vi ste ponos!“, poručili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari