Beograđanima komunalne usluge naplaćivane desetostruko

JKP "Gradsko stambeno" prevarama oštetilo više od 800.000 ljudi

Ostavite komentar


  1. Meni godinama stiže obračunata voda kao da punim olimpijski bazen. Imam veću potrošnju zimi nego leti (kad zalivam dvorište!), žalio sam se jednom na takav iznos i saznao tačno šta znači ono „žali se upravi vodovoda“.

    1. A daljinsko grejanje, cena gasa za 30% NIZA, a racun isti, posebno je interesantan obracun po 1m2, za stan od 60m2 placam i grejanje terase a radijatora nema, OPSTI LOPOVLUK I KRADJA, kada vidim ko nam je gradski menadzer, koga je inace i DJindjic najurio , tesko nama.

  2. Trazili( citaj: Glasali) ste – gledajte….najbolje tek dolazi nakon 5-og marta…

    1. lele lele sta ce tek da nam rade posle ovih izbora ako pobede, a bojim se da ce glat da pobede, jer njihovi verni biraci redovno izlaze a nezadovoljni gradjani cooliraju izbore_..znaci-sami smo krivi za sve sto nam se desava.

  3. Svaka cast za ovaj tekst. Ovo bi u svakoj normalnoj zemlji bilo vise nego dovoljno da padne gradksa vlast, ali i za pokretanje sudskih postupaka, tako da bi mnogi zavrsili u zatvoru. Ovo nije mala kradja, nego sistemska korupcija. A ti narode izadji pa opet glasaj za ove sto vam „brze, jace, bolje“ pokradose sve, goren nego bilo ko pre njih.

  4. A zasto su nam poslednjih meseci povecani racuni za STRUJU; DA LI MOZDA PLACAMO TRI MESECA NG RASVETU?

  5. Nebojša iz Beograda, Miličko I njegov rođak Nikola Kovačević mladi direktor Gradskog stambenog… Komentar suvišan…

  6. Jedanaest godina stanujem u istom stanu u Rakovici. Od pre dve godine, infostan mi je porastao za 120 odsto. Voda nije poskupela ni deset odsto, a struja oko pet odsto. Napominjem da nemam parno grejanje nego se grejem na struju. Navodno je enormno porasla potrošnja vode u zgradi (koja ima samo jedan ulaz, a broj stanara se smanjio u odnosu na ranije godine). I uprkos reklamaciji, ništa se nije promenilo, osim da je, što je neviđeni nonsens, potrošnja vode po ovim proračunima mnogo veća zimi nego leti (!!!!!???????). E sad, račun je uvek isti, tokom čitave godine, iz meseca u mesec. Izračunao sam, na godišnjem nivou zakinuli su me 70 evra. Izračunajte koliko ima stanova u Beogradu pa…. To je taj Mali i kompanija. Mislim, on jeste mali, ali je mnogo Veliki u alavosti. Kao i ostala mu ekipa (i Vesić je mali, ali…). Sve su to interesne grupe, male po delovanju, a velike u ZAHVATANJU. Idu izbori, bilo ko samo ne ovi dosadašnji. Ovi što otimaju u „ime naroda“!

      1. Žalila sam se i ja. Stan od 36 m2, živim sama, skoro da ne kuvam (kafa), stara sam pa se, priznajem, ne tuširam svaki dan, a „trošim“ 11 m3 vode!!! Bog te j… SVAKI mesec. Žalba mora preko Infostana Vodovodu i kanalizaciji, a ogovor je kriminalno glup. Sve to pokazuje da kradu dok svaka druga ulica ima reku vode koja curi iz puknutih cevi. Skoro da pomislite da namerno rasipaju vodu, e da bi i nju naplatili.

  7. U Srbiji je na vlasti (i Beogradu, naravno) družina koja ne preza ni od čega. Pljačke, podmetanja, otimačina svake vrste. Građani ne mogu mnogo da učine ali mogu da prestanu da se samoobmanjuju, umiju se i trzne glave izađu na izbore. Gotovo svaki izbor će biti bolji od ovih sadašnjih pljačkaša.

  8. Po svemu sudeci, najvise ostecenih gradjana je na opstinama Vracar, Stari Grad, Savski Venac, Novi Beograd.

  9. Mozda je smesno, ali sve postanske sanducice u ulazu mogu da „otkljucam“ bilo kojim kljucem, ili jos jednostavnije vrhom turpije za nokte

  10. Našu zgradu su prestali da čiste krajem prošle godine, ali i dalje naplaćiju ovu uslugu. Nikave žalbe nisu pomogle. U zgradi ima 40-tak stanova i u proseku ova usluga je 150 dinara po stanu. To je na mesečnom nivou oko 6000 dinara. Koliko ima ovakvih slučajeva u Beogradu?

  11. Nije to od juče ili od danas. Još je Titov komunizam uveo ovaj vid javnih preduzeća. Imam dosta iskustva sa javnim preduzećima Gradskim stambenim, Infostanom, Vodovodom i kanalizacijom, Toplanom. To su države u državi i niko to ne kontroliše. Medjutim i gradjani su krivi. Kad sam se na skupštinama stanara zalagao da protestvujemo svi su ćutali i nisu bili spremni da se upuste u tu borbu. Kukavičluk je mentalna osobina ovog naroda.Jedino rrešenje za njih je ukidanje ili privatizacija.

  12. У Крагујевцу иста прича. Поправљају исти лифт бар једанпут у десет дана , па фактуришу преко ЈСП као хитне интервенције целе године или Паркинг сервис који наплаћује станарима сваке зграде месечну карту а иста места продаје и осталима ако има слободних места на паркингу зграде , тако да ниси сигуран да ћеш моћи да паркираш на месту- на паркингу, које си платио унапред. Итд обмане….

  13. Ovaj kriminal nije od pre tri godine , on se u kontinuitetu odvija sve od 2001. godine jer su gradske vlasti odobrile JKP Gradsko Stambeno da jednostrano odustane od poštovanja ugovora o održavanju zgrada potpisanih do 2000. godine sa skupštinama stanara . Dakle, niti jednu obavezu koja je definisana ugovorom koji smo zaključili 1994. godine a tiče se krečenja stubišta, drvenarije u zajedničkom delu zgrade (stubište) ,održavanje fasade , vođenja knjigovodstva sa uplatama i troškovima za zgradu, dostavljanje izveštaja o raspoloživim sredstvima na podračunu tromesečno skupštini zgrade, JKP GS jednostrano je napustio od 2000. Da skandal bude potpun uz odobrenje Skupštine Grada sva sredstva ,sa podračuna koja pripadaju zgradama ,a koja se zateknu 31.12.tekuće godine na podračunu se skidaju i prenose u korist radne zajednice JKP GS kao njihova vlastita sredstva .Ovo je pljačka najvećih razmera kad se uzme broj zgrada koje imaju ugovore o odžavanju i period u kojem pustoše naša sredstva . Za tužilaštvo za organizovani kriminal , državnog revizora i sve institucje vlasti u zemlji posao od prioritetnog značaja. Kad smo tražili da nam vrate sredstva koja smo knjigovodstveno dokazali kao neovlašćeno skinuta sa podračuna zgrade (oko 320.000 rsd ) ,dobili smo odgovor da je uradio prethodni direktor ali da se više neće ponoviti . POD HITNO UGASITI JKP GRADSKO STAMBENO , zaposlenim zabraniti rad u državnim službama zbog učešća u dugogodišnjem pljačkanju sugrađana (svima jer nisu obavestili ni skupštine stanaara na zloupotrebe niti nadležne državne organe). Za poslove odžavanja zgrada formirati preduzeća na teritorijalnom principu sa akcionarskim kapitalom u kojima bi nadzorne odbore činili predstavnici stanara sa teritorije na kojoj preuzeće vrši održavanje . .

  14. prevaranti rakovicki klan 2015 kada je dosao najurio sa posla preko 60 ljudi licenciranih inzenjera a sada 2018 zaposlio 80 ne kvalifikovanih dundjera i neznalica, iako imaju preko 20 automobila, kupili 6 novih skoda za preko 200000 eu i uzeli provizije 30% muljacine sa nabavkama nepotrebne opreme namestaja informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, moji komsije su videli kakvi su prevaranti krov nam nisu popravili pa smo ih otkacili i sada po potrebi kada se nesto desi sakuljamo pare i slozno se dogovorimo, a oni su nas i ujeeinili.

Ostavite komentar


Društvo

Kako se institucije ophode kada se preti novinarima, a kako kada su meta funkcioneri? 10

Kako se institucije ophode kada se preti novinarima, a kako kada su meta funkcioneri?

Umesto epiloga ili ubrzanijeg razvoja sudskog postupka u slučaju ugrožavanja bezbednosti novinarki Ani Lalić i njenoj porodici, osumnjičeni se nije pojavio na poslednjem pretresu u Višem sudu u Beogradu - jer je pre više od mesec dana pobegao iz kućnog pritvora. Ni kada su drugi slučajevi napada i pretnji u pitanju situacija nije mnogo bolja, osim kada se na meti nađu državni funkcioneri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.