Beograđanka Maša Jejina kao najbolja iz Srbije putuje u Kinu na svetsko takmičenje iz engleskog jezika 1Foto: Akademija umetnosti Novi Sad

Pobednica finala nacionalnog takmičenja iz engleskog jezika „Pojas i put“ na temu “Civilizations: clash and coexist”, održanog u ponedeljak na Akademiji umetnosti Novi Sad je Maša Jejina, maturantkinja Treće beogradske gimnazije, a od ove akademske godine i studentkinja klavira Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Maša Jejina će na svetskom takmičenju koje će se održati u gradu Vuksi i pored Šangaja u Kini od 17. do 21. oktobra predstavljati našu zemlju.

Svetsko takmičenje „21st Century Cup“ je takmičenje iz engleskog jezika namenjeno ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala Čajna dejli.

Ove godine po četvrti put srednjoškolci i studenti se takmiče u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine „21st Century Cup“.

Na takmičenju su učestvovali đaci i studenti iz Beograda i Novog Sada, a ocenjivao ih tročlani žiri u sastavu: Kornelija Odri, profesor engleskog jezika u Karlovačkoj gimnaziji, prof. dr Bojan Lalić, direktor Instituta Pojas put Vlade Republike Srbije i Bojana Borković, nastavnik engleskog jezika na Akademiji umetnosti Novi Sad.

Takmičenje je otvorila prof. dr Dubravka Lazić, prodekanka za umetnosti i međunarodnu saradnju Akademije umetnosti Novi Sad.

Prošle godine, Strahinja Trivković, tada đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar.

Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari