"Beogradska desetka" sutra zatvara ulice na Novom Beogradu 1Trka 10K Foto: Beogradski maraton

Beograd će sutra, 7. septembra, ponovo biti domaćin velikog međunarodnog trkačkog događaja. U organizaciji Beogradskog maratona biće održana ulična trka „10K Belgrade“.

Kako se navodi u saopštenju Beogradskog maratona, drugu godinu zaredom popularna „Beogradska brza desetka“ okupiće više od 4.000 trkača iz zemlje i regiona, ali i elitnih takmičara iz Kenije, Etiopije, Maroka, Španije itd.

„Održavanje ove trke u dužini od 10km, koja će u sklopu saradnje sa Srpskim atletskim savezom ujedno biti i Državno prvenstvo na ovoj deonici, iziskivaće i zatvaranje pojedinih ulica na Novom Beogradu kao i promene trasa određenih linija gradskog prevoza. Start trke zakazan je za 18 časova, a ulica Bulevar Nikole Tesle u smeru ka Zemunu biće zatvorena za saobraćaj od 8 do 21 sat, dok će ulice Ušće i Trešnjinog cveta biti zatvorene od 17 do 21 sat“, navode u saopštenju.

Staza na Novom Beogradu na kojoj će se trčati, kako ističu organizatori, je sertifikovana od strane Svetske atletike. Svi rezultati biće priznati od strane ove organizacije i bodovaće se u zvaničnom kalendaru svetskih uličnih trka, što je još jedan dokaz kvaliteta i visokih standarda organizacije koje je postavio Beogradski maraton.

Takođe, trka će imati i humanitarni karakter, a svi koji to žele slanjem SMS-a sa sadržajem heroji na 3023 doniraće sredstva koja su namenjena kao pomoć osobama sa invaliditetom, a svi oni koju pošalju pet poruka, učestvovaće i u nagradnoj igri i pored humanosti koju će pokazati imaće šansu da na poklon dobiju patike. Pokrovitelji trke su Gdad Beograd i proizvođač sportske opreme Najk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari