Najbolji srpski teniser Novak Đoković i drugi reket Viktor Troicki, odmeriće snage danas (11.00) na centralnom terenu ATP turnira u Dubaiju u okviru drugog kola. Žreb je bio nemilosrdan prema srpskom tenisu, jer će već od trećeg kola jedan morati da napusti centar svetskog turizma, ali će zato danas publika moći da vidi pravi spektakl u organizaciji talentovanih Beograđana. Đoković i Troicki su se do sada sastajali tri puta, a nešto uspešniji je bio drugi teniser planete. Ipak, za njih dvojicu je pre svega svojstveno veliko prijateljstvo, koje ih vezuje još iz najranijih dana detinjstva.

Mlađi Beograđanin je branilac trofeja u Dubaiju, a ako to uspe, konačno će skinuti „prokletstvo“ sa tog podviga, koji je neophodan za napredovanje igrača na ATP lestvici.

– Zaista se nadam da će mi to konačno uspeti. Naročito bih voleo da mi se to prvi put desi ovde u Dubaiju, koji naprosto obožavam i čija me publika stalno bodri i pruža podršku – istakao je Đoković.

Dosadašnje mečeve srpskih tenisera pratili su naši brojni navijači u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a najupečatljiviji su članovi KUD-a „Frula“ (na turneji u Dubaiju) koji u delovima narodnih nošnji iz sveg glase bodre zemljake. 

Janko Tipsarević startovao pobedom

Na samo njemu svojstven način, posle sat i 41. minut igre i 25 gemova, Janko Tipsarević je u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju savladao Italijana Andreasa Sepija sa 2:0 (7:6, 7:5). „Maratonac“ je sa dva brejka preokrenuo rezultat i na neverovatan način stigao do pobede. Naredni rival biće mu treći nosilac, Britanac Endi Marej, sa kojim se sastajao pet puta, uspeo je dva puta da ga dobije, a tri puta je izgubio. U nastavku programa dva meča prvog kola igrala su i dva srpska dubla. Prvo su Novak Đoković i Dušan Vemić odigrali duel protiv Šveđanina Simona Aspelina i Australijanca Pola Henlija, a potom su se Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastali sa Francuzima Floranom Serom i Žilom Simonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari