Beogradski unirvezitet stabilno na Šangajskoj listi

Objavljena svetska rang-lista univerziteta po naučnim oblastima

Ostavite komentar


  1. Interesantno je da nas ima i u drustvenim naukama – i razumljivo je da su to psihologija i obrazovanje. Tu ima prakticnog, skoro inzinjerskog rada, sve sa eksperimentom, analizom uzroka i posledice. Sve ono sto cini jenu nauku naukom.

    Ipak, cinjenica da nas na toj listi, drustvenih nauka, nije bilo, to me ne cudi.
    Vidite, postoji nesto sto me muci kad su u pitanju neke drustvene nauke-na nekim fakultetima profesori nemaju ni jedan rad objavljen u inostranstvu, odnosno u referentnom casopisu, cime se postavlja i samo pitanje njihovog statusa univerzitetskog profesora. Zar ne?
    Time bi trebalo da se postavi i pitanje da li ti fakulteti zaista treba da budu deo Univerziteta… Zar to nije krsenje Bolonjske deklaracije?

    U skladu sa recenim, moram da istaknem moje visedecenijsko zaprepascenje statusom koji u nasem drustvu imaju neke, visoko-uvazene profesije, kao, recimo, filozofi…
    Da, mislim da sam bas hteo da govorim o filozofima i teoreticarima drustvenog razvoja koji uporno uzdrmavaju i drmaju politicki zivot Srbije…
    Dragi filozofi, Vi niste ni na Sangajskoj listi!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.