Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić isplatio je 300.000 dinara odštete za klevetu nekadašnjem visokom funkcioneru Vojvodine i SFRJ Živanu Berisavljeviću, čime je završen višegodišnji sudski spor, saopštio je juče Berisavljević, a prenosi Beta.


Berisavljević, nekadašnji ambasador SFRJ u Velikoj Britaniji i Irskoj, podsetio je u saopštenju da je potpredsednika SRS tužio zbog izjave od 4. septembra 2001. godine, kojom ga je Mirčić optužio za aktivnu saradnju sa britanskom obaveštajnom službom. Pošto Mirčić nije izvršio konačnu presudu, Osnovni sud u Novom Sadu je 23. novembra prošle godine naložio prinudnu naplatu plenidbom dve trećine mesečnih primanja, što je Skupština Vojvodine, u kojoj je Mirčić poslanik, početkom avgusta ove godine u celosti izvršila.

Iz skupštinske blagajne Berisavljeviću je isplaćeno oko 300.000 dinara, koliko zbirno iznose dosuđena kazna i sudski troškovi, uvećani za propisane kamate.

Zastareo predmet po tužbi Građanskog lista

Mirić je klevetao Berisavljevića i u februaru 2004. godine, kada je izjavio da je novosadski Građanski list „ustaški i prohrvatski, u kome svi smradovi u novinarstvu rade“, a da je njegov vlasnik tadašnji predsednik Hrvatske Stipe Mesić i da radi „pod patronatom Nenada Čanka i kontrolom Žike Berisavljevića“. Nakon dugogodišnjeg sudskog procesa koji su pred Opštinskim sudom u Novom Sadu pokrenuli novinari Građanskog lista, a koji je često odlagan zbog nepojavljivanja tuženog Mirčića, predmet je zastareo i presuda nije doneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari