„Besmisleno je zbog jednog zločina kriviti celu generaciju“: Šta kažu zvanični podaci o maloletnim počiniocima krivičnih dela posle tragedije u „Ribnikaru“?

Ostavite komentar


  1. Ne mogu nikako deca da budu kriva za vrednosti koje im usadjuju roditelji. Generacija roditelja kojima je sipanje benzina na ulici bilo „normalno“, menjanje deviza na ulici „normalno“, ubistva političkih protivnika „normalna“, tuča za svaku sitnicu još „normalnija“…snosi svu krivicu i odgovornost za sejanje zla koje su nemo posmatrali. Sada smo svedoci krvave žetve.
    Sve ovo što sada živimo, plod je tridesetpetogodišnje banalizacije civilizacijskih vrednosti, mržnje prema svemu što je različito, te zastrašujuće neznanje i nevaspitanje koje je iz toga proisteklo.
    Nama šetnje ništa neće doneti ako sami sebe ne počnemo da menjamo. Prvo treba krenuti od sebe, pa od kompletnog reseta obrazovnog sistema koji je zastareo, korumpiran i ponižen.

  2. 2012. godine je otvoreno dečje odeljenje u „Lazi“ i vođena je evidencija o grubom zlostavljanju, zanemarivanju… to što se evidencija slabije vodi i što je to odeljenje ukinuto, ne znači da agresije više nema.

  3. Mislim da bi za neka krivična dela trebalo spustiti granicu, ili je potpuno ukinuti. Tu prvenstveno mislim na prodaju droge, gde veliki dileri obilato koriste tu barijeru i daju deci da za njih rade. U takvim slučajevima treba drastično kažnjavati roditelje te dece, zbog propusta u vaspitavanju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.