Salon knjiga, Izložbu umetnosti i Sajam obrazovanja na Novosadskom sajmu u proteklih šest dana videlo je više od 15.000 posetilaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Makedonije i Austrije. Sajmove je obeležio nastup 140 izlagača, kao i više od 50 pratećih programa u hali Master, Auli i Kongresnom centru Novosadskog sajma.


– Utisci izlagača izuzetno su pozitivni, jer je njihov promet i do 50 odsto bolji nego prošle godine. Uz to, i učesnici i posetioci zadovoljni su obiljem programa koji su realizovani u hali Master i Kongresnom centru, što je obezbedilo i prisustvo stručne publike – saopštila je direktorka priredbi Imelda Monarov Čuljak. – Sajam obrazovanja je posetio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola, koji su na jednom mestu mogli da se upoznaju sa ponudom za nastavak školovanja. Cilj je postignut i Izložbom umetnosti, koja je tematskim programima privukla veliki broj posetilaca – navela je Monarov Čuljak.

Sekretar Udruženja izdavača i knjižara Srbije Vuk Vukićević izrazio je zadovoljstvo time što se u Srbiji otvara sve više knjižara, a novi knjižarski lanci posluju izuzetno profesionalno, u skladu sa savremenim standardima.

– Odluka Novosadskog sajma da omogući zainteresovanim posetiocima da besplatno dođu na Salon je odlična. To je omogućilo mnogo značajniju participaciju Novosađana u kulturi. Nadamo se i da će drugi organizatori sličnih priredbi u zemlji slediti primer Novosadskog sajma i pokazati više razumevanja za knjigu i zainteresovanost građana za čitanje – rekao je Vukićević.

Na ovogodišnjoj izložbi Art expo 15. put uručena je nagrada Sava Šumanović koju dodeljuju galerija BelArt i Novosadski sajam. Ove godine nagrada je ravnopravno pripala skulptorki Olgi Jevrić i istoričaru umetnosti i kritičaru Jerku Denegriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari