Iz Prirodnjačkog centra u Svilajncu sa dinosaurusima i dina parkom, koji je otvoren pre dva meseca, najavljeno je da će 29. avgusta biti besplatan ulaz za sve koji dođu u ovu naučno obrazovnu ustanovu jedinstvenu na Balkanu. Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, reč je o manifestaciji „Otvoreni dan“ koja će biti otvorena od 10 do 20 sati.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

„Pošto je interesovanje publike za sadržaje Prirodnjačkog centra veliko, a zbog ekonomske situacije nemaju svi mogućnost da ga posete na drugi način, odlučili smo se na ovaj dan, da bi sadržaje ove ustanove približili svima“, najavio je Milanović. Cena ulaznica radnim danima je 500 dinara za odrasle, 350 za decu do 12 godina, a besplatno za decu do dve godine. Posetioci u objektu mogu videti četiri tematske izložbe – Geološki vremeplov, Svet dinosaurusa, Svet minerala i stena i izložba Biodiverziteta Srbije. U zabavnom dina parku je izložbena postavka replika dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju. Reč je od 20 replika različitih vrsta, a najveća je Dilodokusa visoka 11 metara a dugačka 20 metara, objašnjavaju u Prirodnjačkom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari